tiha kamila

GODINAMA VODI PRITAJENI "RAT" SA KRALJICOM ELIZABETOM: Životna priča najomraženije dame u Britaniji će vas iznenaditi!

0

Vojvotkinja od Kornvola bila je prava zavodnica, ali je postala omražena nakon smrti čuvena princeze Dajane.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Šarmantna Kamila, vojvotkinja od Kornvela proslavila je u Klerens Hausu, svom domu u Londonu, 73. rođendan. Kako se njena domovina bori s najvećim zdravstvenim izazovom od II svetskog rata, a epidemiološke mere u Velikoj Britaniji još su uvek stroge, proslava je prilagođena sadašnjim okolnostima. Njen portret iz bašte rezidencije, koji je povodom rođendana podelila na svojoj zvaničnoj stranici, svom narodu je poslala poruku ohrabrenja, kao da želi da ih podjeti da je Britanija izašla na kraj s gorim problemima.

 

A i ona se suočila s izazovom s kojim se bore mnogi njenu sunarodnici: njen suprug Čarls (71), britanski prestolonasljednik s kojim je u aprilu proslavila 15. godišnjicu braka, bio je pozitivan na koronavirus. Srećom, sve je prošlo bez posledica tokom samoizolacije u njihovoj škotskoj rezidenciji Birkhal na kraljičinom imanju Balmoral.

 

Tokom nedavnog dobrotvornog video sastanka, na upit kako je princ odgovorila je da je neuništiv poput planinskog jarca, ciljajući na njegovu kondiciju tokom šetnji i da nema razloga za brigu.

 

Kad se danas osvrne iza sebe, nekad najomraženija žena Ujedinjenog Kraljevstva s pravom može da se potapše po ramenu na komunikološkom podvigu kojim je javno mnjenje preokrenula u svoju korist. A pritom je postigla sve što je htela, godinama pre Megan Markl (38) s kojom je upoređuju otkako se američka glumica udala za njenog mlađeg posinka Harija (35).

 

Za razliku od buntovne, nestrpljive i neprilagođene Megan, Kamilin suptilan, strpljiv i mudar način vođenja komunikološkog "rata" za poštovanjekraljice Elizabete II i sunarodnike verovatno će se proučavati na poslovnim specijalizacijama gde omraženi predizetnici uče kako da poprave imidž u javnosti.

 

Pregršt udvarača iz visoke klase

 

Malo šta joj je išlo u prilog: u mladosti nije bila lepotica (princeza Dajana je svoju suparnicu, navodno, uporedila s rotvajlerom), život na ladanjskom imanju oduvek joj je draži od balova, nije htela da bude modna ikona, čitala je sve osim ljubavnih romana i modnih časopisa, nije volela da se šminka, a muškarce je osvajala humorom i britkim jezikom.

 

Nakon što su joj roditelji, otac Brus Šand, bivši vojni oficir i imućan trgovac vinima i majka Rosalind - pripadnica visokog društva čija je pretkinja Alis Edmonston bila ljubavnica britanskog kralja Edvarda VI - priredili debitantski bal u 17. godini u Londonu, Kamila je imala udvarače iz društvene klase kojoj i sama pripada.

 

Odrasla je na porodičnom imanju The Laines u mestu Palmpton, južni Saseks, s mlađom sestrom Anabel i mlađim bratom Markom, a školovala se u osnovnoj školi Dumbrels kao i u školi Kvins Gejt u Južnom Kensingtonu. Nadimak joj je bio "Mila”, bila je popularna, druželjubiva i vrlo živahna.

 

Kada je napunila šesnaest godina roditelji su je upisali u švajcarski internat Tolochenaz, a potom je otputovala u Francusku kako bi usavršavala jezik. Neko vreme je, naime, studirala francuski jezik i književnost, a u ranim dvadesetima vratila se u domovinu i zaposlila u Londonu kao sekretarica.

 

Za njenu vezu s princem Čarlsom "krive” su polo utakmica 1970. na kojoj su se sreli i nenadana kiša zbog čega su, slučajno ili ne, potražili isti zaklon. Vrckava Kamila je princa tada u šali podsetila na svoju pretkinju Alis Edmonston, a on je bio očaran. Viđali su se tri godine, dvaput ju je neuspešno prosio, a kad se pridružio britanskoj ratnoj mornarici, ostavila ga je jer nije imala iluzija da će im veza završiti srećno.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker