tragedija

Planirao svadbu i velike uspehe u karijeri, ali... Pevač jednom pesmom "predvideo" svoju smrt

1

Ovaj svet talentovani pevač napustio je sa samo 28 godina. 

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Pevač poreklom iz Makedonije Ipče Ahmedovski, bio je mlađi brat muzičara Jašara Ahmedovskog i od početaka svoje karijere pokazivao je veliki talenat, pa su mu svi predviđalu uspešnu karijeru. 

 

Snimio je 4 albuma za osam godina i uz pomoć hitova koji su se izdvojili na njegovim pločama stekao je veliku popularost na prostorima Jugoslavije. Na nosačima zvuka imao je i tri saradnje sa pevačem Novicom Uroševićem

 

 

Ipče je ludo voleo jednu Zlatu iz Vreoca kod Lazarevca, pa je sa njom planirao zajednički život i svadbeno veselje, međutim sve se preokrenulo. 

 

Njegov život i karijera su prekinuti velikom tragedijom jer je u blizini Lazarevca u noći između 29. i 30. jula 1994. godine stradao. Prerani odlazak ljubitelji Ipčetove muzike i dalje nisu preboleli. 

 

1 / 3 Foto: Youtube Printscreen

 

Iz njegove diskografije izdvojile su se numere "Plačite, oči moje", "Činio sam čuda", "Da ti gužvam postelju" i "On te voli, ja te imam".

 

Ipčetova smrt jako je pogodila Jašara Ahmedovskog i svom bratu je posvetio nemere "Tamo si ti", "Spavaj, spavaj ti" i "Nebo tajnu krije". Ono što i dalje pogađe sve jeste to da je Ipče naslutio svoj kraj, jer je godinu dana pre smrti snimio pesmu "Kad nestanem jednog dana".

 

 

makonda-tracker