tužno

U trenutku velike popularnosti, presudio je sebi: Tragična smrt pevača zbog čijeg glasa su se svi ježili

0

On je svojim performansima oduševljavao publiku i tako ostavio veliki trag na muzičkoj sceni. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pevač Linkin Parka Čester Benington pre 5 godina umro je od posledica vešanja, kada je pronađen u jutrarnjim satima 20. jula u svojoj kući Palos Verdes Estates u okrugu Los Anđeles i to samo nedelju dana pre nego što je njegov bend krenuo na turneju po Severnoj Americi u trajanju od 29 dana.

 

 

Beningtona je pronađen u spavaćoj sovi u njegovoj novoj kući u Palos Verdes Estates u Kaliforniji. Njegova smrt je proglašena kao - samoubistvo vešanjem. Slavni pevač nije ostavio nikakvu poruku, pa je razlog njegovog postupka ostao nepoznat.

 

Njegov kolega iz benda i bliski prijatelj Majk Šinoda potvrdio je tada njegovu smrt na Tviteru, napisavši:

 

— Šokiran sam i srce mi je slomljeno, ali istina je da je Čester preminuo.

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

— U danima pre nego što je umro, Čester je delovao srećno — priseća se njegova udovica — Noć pre nego što je oduzeo sebi život u našoj kući je slavio i "bio u najboljem izdanju" —rekla je ona. 23. juna 2018.

 

Obdukcijom je kasnije otkriveno da je pevač imao i alkohola u svom organizmu u trenutku smrti. U izveštaju, koji je prvi objavio TMZ, navodi se takođe i da pevač u trenutku smrti nije bio pod uticajem droge. Kako TMZ policija je pronašla delimično praznu flašu alkohola u spavaćoj sobi u kojoj je umro.

 

Benington je oduvek bio otvoren po pitanju svoje borbe sa zavisnošću i depresijom, ali oni koji su mu bili bliski su ostali šokirani njegovim samoubistvom.

 

Podsetimo da je pevač postao poznat početkom dvehiljaditih jer se izdvojio zbog moćog glasa pošto je imao upečatljiv vrisak prožet ljutnjom.


 

 

makonda-tracker