bio je na vrhuncu karijere

Iznenadna smrt pevača ostala je misterija do danas: Preminuo je pre više od 20 godina, a NJU je voleo do poslednjeg dana

0

Da je živ naš poznati pevač bi danas napunio 65 godina

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Pokojni pevač Rođa Raičević ostao je upamćen po anđeoskom glasu i mnogim numerama koje žive i danas.

 

Osim toga saradnici s kojima je radio su ga iskreno voleli, zbog blaga naravi i vedrog duha.

 

 

Rodoljub Rođa Raičević rođen je 1957. godine u Nikšiću u Crnoj Gori, a kao mlad nastupao je u raznim kafićima i restoranima u Budvi.

 

Kada se preselio u Beograd, upisao je Muzičku akademiju, stigao do završne godine ali nikada nije diplomirao.

 

Pevao je i svirao u elitnim prestoničkim restoranima, a 1993. godine počinje da sarađuje sa Draganom Brajovićem Brajom i objavljuje prvi album, sa kog se izdvojila pesma "Tako je suđeno".

 

Rođa Raičević
foto: Printscreen

 

U jeku karijere takmičio se na brojnim festivalima, a veliki uspeh doživeo je nakon što je sarađivao sa našom poznatom pevačicom Mirom Škorić.

 

Rođa je voleo muziku, osećao ju je svakom svojim čulom, a uspešno se bavioi komponovanjem. On je napisao mnoge hitove koje su kasnije otpevale poznate pevačice poput Ane Bekute, Indire Radić i Dragice Radosavljević Cakane.

 

 

Rođa je napisao i pesmu "Tebi moja mazo", koja je proslavila crnogorskog pevača Srđana M i koja je i danas veliki hit.

 

Rođa Raičević voleo i da slika, a živeo je da bi ispunio svoj san, da napravi izložbu slika. Ipak, sudbina je prekinula njegove planove.

 

Popularni pevač je 7. oktobra pronađen mrtav u svom stanu u Ulici 27. marta, danas Kraljice Marije, od kako je zvanično objavljeno, prekomerne doze droge. I nakon 20 godina, neki detalji njegove smrti ostali su nerazjašnjeni.

 

Rođa Raičević
foto: Printscreen

 

Na vrhuncu slave mnoge žene su ludele za njim on je potajno platonski gajio ljubav, kako su pisali domaći mediji, prema jednoj koleginici.

 

Rođa je bio zaljubljen u Bubu Miranović.

 

- Družili smo se na početku njegove karijere. Otišla sam za Toronto i putevi su nam se tad razišli. Bio je divan kolega. Ozbiljan, a opet zabavan u društvu - rekla je Miranovićeva u jednom intervjuu.

 

 

makonda-tracker