ODREKLI SE RODITELJSTVA

Među njima su i Albert Ajnštajn i Klark Gejbl: Ovo su POZNATE LIČNOSTI koje su dale svoju DECU NA USVAJANJE

0

Neželjena trudnoća zna da bude veoma problematična kako za roditelje tako i za decu, pred kojom bude često neizvesna i teška sudbina.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Zbog nespremnosti na roditeljstvo, ponekad zbog sebičnosti ili iz nekih drugih razloga neki se odlučuju da decu daju na usvajanje.

 

I ova sudbina ne pogađa samo obične ljude. Među poznatima postoje mnogi koji su se odrekli svoje dece i brigu o njima prepustili centrima za socijalni rad koji su ih posle davali na usvajanje.

 

 

Albert Ajnštajn

 

Mnogi veruju da je Einsteinova kćerka Lizerl, koju je dobio sa svojom prvom ženom Milevom Marić, data na usvajanje po rođenju, ali se u nekim spisima navodi da je preminula 1903. godine. Naime, razlog je bio taj što otac teorije relativiteta nije imao novca za lečenje svoje ćerke koja je bolovala od Šarlaha.

 

Albert Ajnštajn, mileva marić
foto: Profimedia

 

Mileva Marić i Albert Anštajn su kasnije dobili dva sina Hansa i Eduarda Ajnštajna.

 

Rozani Čeri Bar

 

Godine 1970. kao tadašnja 17-godišnjakinja dala je na usvajanje svoju kćerku Brendi Brown. Kasnije su se ponovo sastale, a Brendi Brown je počela da radi kao asistent na setu hit-serije "Roseanne" u kojoj je glavnu ulogu tumačila njena majka.

 

 

Klark Gejbl

 

Glavni glumac u filmu "Prohujalo s vihorom" dobio je kćerku sa Loretom Jang s kojom je imao aferu 1935. godine. Gejbl koji je tada bio previše opterećen svojom glumačkom karijerom nije hteo da prihvati devojčicu koja je odmah po rođenju smeštena u sirotište.

 

Devetnaest meseci kasnije Loreta Jang je ponovo usvojila vlastitu bebu. Iako je devojčica veoma ličila na slavnog glumca, nikada ga nije priznala za oca.

 

Pati Smit

 

Slavna pevačica je 1967. godine, kao 21-godišnjakinja, dala svoju novorođenu ćerku na usvajanje. Kasnije je imala još dvoje dece, sina Džeksona i kćerku Džesi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heather Lewis (@dampoet)

 

Rod Stjuart

 

Jedan od najuspešnijih britanskih pevača svih vremena 1963. godine dobio je kćerku sa svojom tadašnjom djevojkom Suzan Bofej.

 

 

Par je tada smatrao da su još uvek premladi kako bi imali decu, pa su bebu dali na usvajanje. Stevart je kasnije dobio još šestoro dece.

 

 

makonda-tracker