još od detinjstva se bavi pevanjem

Novak Đoković je obožava: Ko je ŠARMANTNA italijanska voditeljka Evrovizije

0

Poznata italijanska pevačica Laura Pauzini je voditeljka ovogodišnje Evrovizije, međutim, nama je poznata po još jednom detalju.

foto:  EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Laura Pauzini je velika muzička zvezda u Italiji, a na prvoj polufinalnoj večeri je prošetala tri stajlinga modne kuće Valentino i time dodatno privukla pažnju.

 

Pevačica je rođena u malom gradu na severu Italije i od osme godine je počela da peva u jednom baru zajedno sa ocem, koji se bavio muzikom.

 

Sa samo 12 godina je izdala svoju prvu pesmu, a učešćem na festivalu u Sanremu 1993. godine, njena karijera je krenula uzlaznom putanjom. Njeni albumi su doživeli veliki uspeh u Italiji, Francuskoj, Španiji, ali i Latinskoj Americi.

Tokom karijere, Laura je primila dve Svetske muzičke nagrade, 1994. i 2003. za najboljeg italijanskog izvođača, Platinastu nagradu za najprodavanijeg izvođača Evrope, Latin Gremi za najbolji vokal na pop albumu 2005. godine i Gremi za najbolji latino pop album. Laura je postala prva pevačica iz Italije koja je osvojila Gremi.

 

Ono što je nama posebno interesantno jeste da je veliki obožavalac slavne pevačice i naš teniser Novak Đoković. On je za svoju svadbu sa Jelenom želeo da upravo Laura peva, međutim, kako se navodi, italijanska zvezda je tražila čak 220 hiljada evra za svoj nastup.

 

 

makonda-tracker