OTVORENO SU GOVORILE O NJIMA

Slavne su i bogate, a ipak nisu SREĆNE: Ove svetske zvezde ne kriju svoju borbu s DUŠEVNIM PROBLEMIMA

0

Svetske zvezde imaju mnogo komplikovaniji život nego što se to čini na prvi pogled.
 

foto: EPA-EFE/NEIL HALL
foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Njihovo bogatstvo, slava i uspeh nisu grancija sreće. To dokazuju i mnoge poznate pevačice, koje su se dok su bile na vrhuncu slave našle u problemima iz kojih nije bilo teško izaći.

 

Neke od njih na sceni izgledaju savršeno, a kad se reflektori ugase i nađu se same sa sobom tada dolazi do problema. Psihički poremećaji nisu retkost u svetu punom slave i sjaja. Mnogima je teško da se izbore sa svim što popularnost nosi, pa su često prinuđeni da potraže i stručnu pomoć.

 

 

Ovo su muzičke zvezde, koje su otvoreno priznale da su imale psihičke probleme i da im nije bilo nimalo lako da prođu kroz pojedine životne faze.

Nekada manična depresija, sada preimenovana u bipolarni poremećej, gotovo da je u svetu poznatih poprimila pandemijsku sliku.

 

Britni Spirs

 

Britni Spirs je pevačica koja je možda i najotvorenije govorila o psihičkim problemima koje je imala. Kada je bila na vrhuncu karijere, lepa plavuša nije mogla da izdrži tempo koji joj je populranost donela. Zbog bipolarnog poremećaja u više navrata je bila prinuđena da stopira svoju muzičku karijeru.

 

 

Na njenu nesreću nije trajao kratko.

 

U trenucima najveće duševne krize mlada Britni je obrijala glavu, a godinama je čak njen otac imao starateljstvo nad njom i celokupnom njenom imovinom. Iako se izborila sa problemima, ova drama se odrazila na njenu karijeru.

 

1 / 8 Foto: Profimedia

 

Maraja Keri

 

Maraja Keri je pevačica koja je svojim raskošnim glasom osvojila svet. Još od svoje 17. godine ona se bori sa bipolarnim poremećajem. Kako je jednom prilikom izjavila, dugo je poricala ovaj psihički problem, ali zvaničnu dijagnozu ipak je dobila 2001. godine, nakon što je doživela nervni slom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey)

 

Nakon brojnih terapija i razgovora sa psiholozima, pevačica je naučila da živi sa ovom psihičkom tegobo, a poželela je i da javno progovori o tome kako bi i drugi ljudi znali da je moguće izlečiti se.

 

1 / 10 Foto: Profimedia

 

Džastin Biber

 

Kao veoma mlad, Džastin Biber se našao u epicentru svetske muzičke scene. Pritisak koji je trpeo u nekom trenutku je kulminirao i ovaj popularni pevač je morao da potraži stručnu pomoć kako bi se izborio sa bipolarnim poremećajem. Biber je javno istupio u nimalo lakoj borbi i svojim obožavateljima delio savete.

 

 

U trenucima krize najveću podršku je dobijao od svoje verenice i potom supruge Hejli Biber, ali i bake. Oslobodio se okova tabua i sada otvoreno govori o tome što ga muči i kako kroz sve to prolazi. Karijera, novac, slava, nekada umeju biti težak teret za nekoga ko vrlo mlad uplovi u vode šoubiznisa.

 

1 / 6 Foto: Profimedia

 

Demi Lovato

 

I Demi Lovato spada u poznate koji se bore s bipolarnim poremećajem. Ona je javno progovorila da bi pomogla drugima koji prolaze kroz iste situacije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato)

 

Demi Lovato je imala i probleme sa alkoholom i drogom, ali tih poroka se, kako kaže, rešila fokusirajući se na muziku i stvaralaštvo na tom polju što joj je, kako sama kaže, dosta pomoglo.

 

1 / 9 Foto: Profimedia

 

Selena Gomez

 

Jedna od najlepših pevačica na svetskoj muzičkoj sceni je u javnosti često govorila kako pati od bipolarnog poremećaja. Kako je izjavila, ovaj poremećaj je primetila kod članova svoje porodice, ali se u manjoj sredini o tome nikada ne govori javno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

 

Selena je odučila da o tome javno govori, a nekada je čak i na Instagramu delila savete i svoje iskustvo u kojem je želela da poruči mladima da nikada o tome ne treba da ćute, već da treba otvoreno da razgovaraju o problemima koje imaju.

 

1 / 9 Foto: David Swanson/EPA

 

Lejdi Gaga

 

Jedna od najbogatijih američkih pevačica Lejdi Gaga je priznala da bez antipsihotika ne može da funkcioniše. Gaga je otkrila da joj lek koji stabilizuje raspoloženje i otklanja nemir pomaže kako bi bila funkcionalna u svakodnevnom životu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

 

Pored svega toga, koristila i lek koji se inače daje za lečenje šizofrenije. Lejdi Gaga je priznala da se teško nosi sa svojim problemima. Traume iz mladosti ostavile su dubok trag na nju, a njeno psihičko zdravlje konstantno je pod nadzorom čitavog lekarskog tima.

 

1 / 12 Foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

 

 

makonda-tracker