ispovest

Imala je 37 kilograma, jela jednom u nekoliko dana: Srpska voditeljka je iza sebe ostavila OZBILJNO OBOLJENJE

1

Zbog neodgovornosti prema sopstvenom telu, zdravlju i životu, voditeljka je došla u vrlo tešku situaciju

foto: Instagram
foto: Instagram

Voditeljka Ksenija Bujišić (27) odrastala je pred kamerama, budući da je od malih nogu bila uspešna i kao TV novinarka i kao manekenka.

 

Ona je poznata po širokom osmehu i odlično raspoloženju u svakoj prilici, pa veći deo publike ne zna da je ona vodila tešku borbu u jednom periodu karijere.


Kako je Ksenija otkrila pre nekoliko gogdina, prvi znak da nešto nije u redu primetila je kad su joj ljudi oko nje govorili da je premršava.

 

Nekako čovek gubi svest o svom odrazu u ogledalu. Ja nikad sebi nisam izgledala mršavo koliko sam izgledala ljudima iz svog okruženja. Jela sam u nekoliko dana po dva tri puta nešto malo, onda ne jedem ništa, pa kad osetim glad, popijem čašu koka kole, nisam uopšte vodila računa o tome, ni krvna slika se nije pogoršala, dok nisam počela da osećam konstantan umor i onda kada zaspim, ne mogu da se probudim, jer nisam imala atom snage — ispričala je tada Ksenija za Blic.

 


Ispostavilo se da je u korenu svega anoreksija, a voditeljka je otkrila da je u jednom momentu imala samo 37 kilograma.


Prema njenim rečima, za to čak nisu bile krive ni neke restriktivne dijete, već samo neodgovornost.


Ja nikada nisam držala dijete jer nikada nisam imala problema sa kilažom. Svaka devojka voli da izgleda mršavo, ali tanka je linija kada iz te neke normalne mršavosti skliznete u bolest. Jako je teško da iščupati se iz bilo kog oboljenja, a kamoli iz tog koji je u vezi sa psihom — istakla je Ksenija.

 


Ona je ispričala da je toliko živela bez apetita da bi imala obrok tek jednom u više dana, da je gubila svest i da je zapostavila ono najvažnije — zdravlje.


Jela sam jednom u nekoliko dana, samim tim organizam gubi potrebu za hranom i nisam imala apetit. Kada sam shvatila ozbiljnost situacije shvatila sam da to moram da iskorenim u potpunosti — objasnila je voditeljka. — Padala sam u nesvest i svaki put kad se to desi ja narednih nekoliko dana povedem računa i posle se vratim na isto. Postupala sam veoma neodgovorno prema onome što mi je najbitnije, a to je moje zdravlje.

 


Ipak, Ksenija je ozbiljno shvatila situaciju u kojoj se našla, pa je učinila sve što je u njenoj moći da poboljša svoje stanje.

 

Nakon ovog teškog perioda, voditeljka je uspela da se "iščupa" iz kandži anoreksije, 2019. godine dobila je ćerku Loru, dok je pre nekoliko dana postala mama dečaka Danila.

 

 

makonda-tracker