pamtićemo je

"Nisam dozvolila da mržnja nikne u mom biću": Ovako je govorila o svom detinjstvu Ružica Sokić

1

Velika srpska glumica danas bi napunila 87 godina. Napustila nas je 19. decembra 2013. godine, na odeljenju neurohirurgije Kliničkog centra Srbije, a koliko je bilo poznato javnosti duže vreme se borila s Alchajmerovom bolešću.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Velika glumica Ružica Sokić, ostavila je veliki trag u domaćoj kinematografiji. Ona je igrala u mnogo filova i serija, a publika ju je obožavala. 

 

Bila je u srećnom braku sa Miroslavom Lukićem, sa kojim nije imala decu. Jednom prilikom istakla je da nije želela da postane majka, pošto iz želje da bude slobodna pošto je odrasla u veoma teškim okolnostima. 

 

 

Želja za karijerom je najviše uticala na to da prihvatim činjenicu da nikada neću imati dete. Bojala sam se da zastanem, a i plašila sam se porođaja - ispričala je Ružica Sokić jednom prilikom.

 

Dok je bila mala, njenog oca su osudili na smrt nakon završetka okupacije Nemačke, ali su ga kasnije oslobodili, međutim, bio je lišen svih građanskih prava. Davno je pričala kako je ovaj period bio veoma težak za nju. 

 

U trosoban stan ubacili su nam porodicu nekog frizera jer je to bila ruska formula stanovanja - ispričala je Ružica u intervjuu za Story 2006. godine.

 

Ti ljudi iz sela Rušnja maltretirali su nas, naročito mog oca koji je zbog verbalnog delikta bio prokažen i zatvaran. Čak su i mene saslušavali, ali nisam dozvolila da mržnja nikne u mom biću. Nikoga ne mrzim, pa ni te ljude koji su mi uništili život - istakla je glumica jednom prilikom.

 

 

makonda-tracker