Jasna poruka

"Doživela sam NASILJE tamo gde sam se osećala NAJSIGURNIJE": Petra Divac uputila snažnu poruku SVIM ŽENAMA

2

Petra Divac, ćerka Vlada Divca, nedavno je bila u centru medijskog skandala nakon objavljivanja poruka koje je dobijala od proslavljenog fudbalera, Niše Saveljića.

foto: Instagram
foto: Instagram

Petra Divac je jako aktivna na društvenoj mreži Instagram, a u poslednje vreme nije imala značajnije objave, sve do sad. Naime, ona je objavila interesantnu priču i poslala jaku poruku javnosti. 

 

- Kada kriviš žrtvu, podržavaš zlostavljača - objavila je Petra i time pružila podršku svim ženama. 

 

Petra Divac
foto: Instagram/printscreen

Podsećanja radi, Vlade Divac je fizički nasrnuo na svog prijatelja Nišu Saveljića u jednom beogradskom restoranu. Do okršaja je došlo zato što je Niša slao poruke Divčevoj ćerki i otvoreno joj se nabacivao, što je ona odmah pokazala ocu. Divac je priznao da tako nešto nije očekivao od prijatelja kom je pomagao i nije mogao da se suzdrži da ga ne napadne. 

 

Nakon skandala se oglasila i Petra Divac jasnom porukom.

 

- Glavni razlog mog saopštenja je da dam glas najpre sebi, a i svim devojkama i ženama koje su doživele ili doživljavaju seksualno nasilje ili seksualno uznemiravanje, koje žene jako dobro razumeju da ostavlja traume za ceo život. U trenutku kada se meni ovo desilo, imala sam 21 godinu. Desilo se u mojoj kući, gde sam bila sa roditeljima u tom trenutku gde sam se osećala i najsigurnije i najzaštićenije. Poruke neprimernog sadržaja mi je slao otac mog druga, i poznanik mog oca sa kim ima i puno zajedničkih prijatelja - izjavila je Petra. 

 

Ispostavilo se da je Niša Saveljić bio jako uporan što je samo povećavalo neprijatnost i dovelo do eskalacije sukoba. 

 

1 / 6 Foto: Instagram

 

- Meni je žao zbog njegove dece, jer sve najlepše imam da kažem o njima, gde je njegov sin meni poslao poruku i izvinio i ogradio od ponašanja svog oca u ime sebe, svoje sestre, i njihove majke, rekla je tada Petra. 

 

 

makonda-tracker