iskrena je

Bori se sa NAPADIMA PANIKE: Zorannah se nalazi u teškom stanju — PROGOVORILA o ANKSIOZNIM napadima

0

Blogerka je sa svojim pratiocima podelila kako se oseća i kako se bori sa problemima koje u početku nije uspela da identifikuje.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Blogerka Zorana Jovanović, poznatija kao Zorannah, već neko vreme nalazi se u  teškom periodu. 

 

Požalila se svojim pratiocima da se suočava sa napadima panike, a o ovim tegobama je nedavno pričala. Pričala je kako je zbog anksioznosti morala da poseti i lekara kako bi proverila svoje mentalno zdravlje. 

 

 

 

Sinoć sam imala jednu od gorih noći u poslednje vreme. Napadi panike su prestali dok sam putovala, ali sinoć su se vratili jači nego ikad i trajali su skoro dva sata, do pet ujutru. Malo je reći da sam katastrofa spavala posle toga i da me glava ubija — napisala je blogerka na svom Instagram profilu i dodala da je morala da popije jak lek kako bi se smirila tokom dana. 

 

1 / 4 Foto: Youtube Printscreen

 

U dosta sličnoj situaciji se blogerka našla 2021. godine, kada nije znala uzroke takvog ponašanja: 

 

— Bila sam dve nedelje na Mikonosu, pa je došla drugarica, išle smo u Barselonu, pa na Ibicu i stvarno je bilo top. Međutim, kad sam se vratila, krenuli su da me pucaju užasni napadi panike, budili su me u četiri, pet ujutru. Sutradan sam imala veoma jake napade, zaredom nekoliko komada. Poslednji je bio toliko jak da sam mislila da imam srčani udar iako sam znala da je napad panike. Bio je toliko jak da sam zvala Hitnu pomoć, koju nisam zvala šest godina. Gospođa je bila fina, išla korak po korak sa mnom da me smiri. Napadi su se nastavili od tada, ali u blažem obliku, više ne samo uveče nego i preko dana, tako da sam potpuno izgubljena — rekla je tada Zorana u svom Jutjub videu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zorana Jovanovic (@zorannah)

 

Tada je i dodala da se sa anksioznošću susreće već godinama: 

 

 Išla sam kod lekara, sa te zdravstvene strane je sve u redu, nešto je bilo okidač, ne znam šta, stvarno se ništa nije dogodilo. Ali otkako sam se vratila, nisam bila ni za snimanja ni za Instagram. Nadam se da ću biti bolje u narednim danima. Anksioznost je sastavni deo života, mnogo ljudi pati od toga, samo mi nije jasno zašto u ovom trenutku kad je sve koliko-toliko okej. Verovatno mi se ponovo sve skupilo. Za prošlu turu znam šta je bio okidač, to je bilo pre tri godine, ali sada stvarno nemam blage veze — ispričala je tada Zorana, nakon čega je dobila podršku svojih pratilaca, koji su joj rekli da su uz nju i da će sve biti u redu.

 

 

 

makonda-tracker