danas bi napunila 68 godina

VESTI O NJENOJ SMRTI POTRESLE SU SRBIJU: Tužan kraj slavne glumice koja nije uspela da ostvari svoju NAJVEĆU ŽELJU

3

Na današnji dan naša poznata glumica bi napunila 68 godina.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Neda Arnerić rođena je 15. jula 1953. godine u Knjaževcu. Završila je Devetu gimnaziju i već sa 16 godina upisala se na Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Ubrzo nakon toga, 1966. godine debitovala je u filmu "San".

 

Nedin neverovatan šarm tih godina je podstakao televiziju da snimi šou "Mala Neda" i privukao strane producente. Tako je Arnerićeva igrala veće uloge u filmovima "Hamsin" (1970), "Malo, Mnogo, Strastveno" (1971), "Pakost" (1971) i "Shaft u Africi" (1973).


Nedu su roditelji dosta "kontrolisali" kako joj ne bi udarila slava u glavu i kako bi završila školu, studije i sve obaveze koje je imala kao tinejdžerka. Njena majka je bila domaćica, te je imala više vremena da joj se posveti. Tako je stalno pratila na snimanjima, dok joj je otac bio ugledni lekar. Međutim, Neda nije uspela da završi glumu jer tada studentima prve i druge godine nije bilo dozvoljeno da imaju angažmane u pozorištu i filmu. Vratila se u srednju školu, posle koje se upisala na Filozofski fakultet i završila istoriju umetnosti, ali je nastavila da se bavi glumom.

1 / 4 Foto: Youtube Printscreen

 

Dobitnica je i brojnih filmskih nagrada, a 2010. joj je dodeljena nagrada za životno delo “Pavle Vuisić”.

 

Pored glume, Neda je u svom vlasništvu imala i umetničku galeriju, a u jednom periodu života zanimala je politika, te je devedesetih godina bila narodna poslanica. Međutim, brzo se razočarala i izašla iz politike.

 

Nakon dva neuspela braka - sa Dejanom Karaklajićem i Radetom Markovićem, glumica je ljubav pronašla pored Milorada Mileta Meštrovića, sa kojim je provela 37 godina u divnom braku.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker