GODIŠNJICA

Bili su bliski poput prave porodice: Vukašin Marković oduševio publiku dirljivim sećanjem na Nebojšu Glogovca

0

Nekadašnji glumac je mnogo toga naučio od slavnog Glogovca, a da li će nekada u životu imati prilike da upozna nekog nalik njenu, i dalje se pita.

foto: Stefan Tomasevic/ATAImages
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Legendarni glumac Nebojša Glogovac na današnji dan 9. februara 2018. godine napustio nas je nakon duge i teške bolesti, a svaka godišnjica veoma teško pada kako porodici, tako i bliskim prijateljima i kolegama.

 

Jedan od njih je i muzičar Vukašin Marković sa kojim je bio veoma blizak tokom snimanja hit serije "Porodično blago.

 

Pamtiću ga po svim tim godinama koje smo proveli zajedno, sarađivali i družili se, kao i svemu tome što sam od njega naučio. Glogovac mi je pomagao dosta, svi članovi porodice u seriji su bili vrlo blagonakloni prema meni, s obzirom na to da sam u tom svetu, oduvek, početnik. Vrlo su bili tu za mene, Glogovac je bio jedan od njih. On, pokojni Žika Milenković, pokojni Bata Živojinović... To su bila tri najbliskija čoveka, saradnika i prijatelja u okviru tog mog iskustva. Sa njima sam najviše snimao i najviše se družio. Glogovac je bio najmlađi od njih i, možda, nekako najbliskiji u tom smislu  — istakao je Marković.

 

Nebojša Glogovac, Vukašin Marković
foto: Youtube Printscreen

Osećao sam se kao u pravoj porodici, mi smo to dugo snimali i dugo vremena proveli zajedno, da takva jedna velika bliskost može da se stekne samo prilikom razmene pravih emocija — sa setom je objasnio nekadašnji glumac i muzičar i dodao da je se nada da će u životu imati prilike da upozna umetnika i čoveka kao što je Glogovac.

 

Sve vezano za njega je bila anegdota, konstantno je bio duhovit, konstantno je provaljivao fore i zasmejavao ljude. Bio je neizmerno duhovit, čovek koji je imao prefinjen i istančan ukus i meru i šlif, umeo je da bude strašno odmeren, neverovatno šarmantan. Verujem da, dužina životnog veka ga je sprečila, ali ja ne vidim koja bi vrata bila zatvorena tom čoveku sa tim svojim kvalitetima koji su bili evidentni i da sa njegovim načinom koji je bio spontan i iskren. Retko ste nailazili na takvu osobu, ja prvi put u životu i poslednji. Nadam se da ću upoznati još nekog tako istinski velikog gospodina i šmekera — zaključio je Vukašin.

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker