tužno

"Ispod svog kvaliteta ne želim da snimam": Evo kako je Vesna Malohodžić govorila o glumi nekoliko godina pre SMRTI

0

Iako je ostvarila kultne uloge u preko 40 domaćih filmova, mnogi su je u starosti zaboravili.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Poznata srpska glumica Vesna Malohodžić preminula je juče u 75. godini života, a publiku je veoma rastužila ova vest, jer je decenijama imala prilike da je gleda u domaćim, čuvenim filmovima.

 

U jednom od poslednjih intervjuja govorila je o svojim ulogama, nedostatku adekvantih rola, ali i odnosu sa ljubiteljima kinematografije koji su je i u poznim godinama prepoznavali.

 

 Nedavno se ponovo reprizirao “Vruć vetar” u kome sam igrala Bobovu (Bora Todorović) suprugu. I sada, kada čujem sve pohvale za moju rolu, one mi vrate veru da me vreme nije pregazilo i da prave vrednosti opstaju — istakla je jednom prilikom  “Blicov TV magazin”.

 

Vesna Malihodžić
foto: Youtube Printscreen

Publika je pamtim po kultnim ulogama u ostvarenjima: “Kuda idu divlje svinje”,” Mileva Ajnštajn”,” Dimitrije Tucović”, “Ana voli Milovana”, “Više od igre”, “Ceo život za godinu dana” , “Tren”, “Vuk Karadžić”,” Roman o Londonu”, “Jastuk groba mog”, “Bolji život”, “Devojka sa lampom”. Poslednji projekat koji je snimala za televiziju bila je tv serija “Teatar u Srba”.

 

— Trenutno nemam odgovarajućih ponuda, a ja ispod svog kvaliteta ne želim da snimam. Generalno nema ni velike produkcije. Jednostavno, ukoliko se ukaže prilika i uloga koja će meni odgovarati, rado ću je prihvatiti, ali za sada takvog izazova nema — priznala je svojevremeno Vesna, a u penziju je otišla kao slobodna umetnice, jer stalnog posla nije bilo.

 

Dramska umetnica iza sebe ima 40 snimljenih filmova, a isticala je kako joj je neizmerno drago kada joj publika priđe na ulici.

 

Veoma sam ponosna kada me ponekad zaustave na ulici i pohvale za neku ulogu u serijama koje se trenutno repriziraju. To znači da smo kolege i ja dobro odradile posao i da se takvi projekti i dalje rado gledaju na tv kanalima. Zbog toga i ne mogu da prihvatim uloge koje su ispod takvog kvaliteta — govorila je glumica.

 

 

 

makonda-tracker