NEVEROVATNO

Lepa Dana je preslikana otac, a na njeno obrazovanje su svi ponosni: Upoznajte ćerku čuvenog Bore Todorovića (FOTO)

6

Čuveni dramski umetnik je tokom života neretko isticao da su mu deca najveća blago koje je stekao, ali njegovu mlađu ćerku do sada nismo videli.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Doajen srpskog glumišta Bora Todorović tokom braka sa proslavljenom balerinom Snežana Matić dobio naslednika Srđana Žiku koji godinama niže maestralne uspehe na glumačkom nebu, a neretko na svom Instagram profilu deli nemerljove uspomene sa roditeljima koji su obeležili njegovo detinjstvo.

 

Nakon kraha braka sa Srđanovom majkom, glumac je po drugi put uplovio u zajednicu sa izabranicom Karolinom, a sa njom je dobio dve naslednice Taru i Danu. Žika je u fantastičnom odnosima sa sestrama, a jedni drugima su velika podrška, naročito otkako su izgubili oca.

 

Tokom jednog intervjua Bora je govorio o najsrećnijim trenucima u životu koji su trag u vremenu.

 

Svakako rađanje dece Srđana, Dane i Tare. Možda je banalan odgovor, ali to je činjenica. Bilo je dosta srećnih trenutaka i nemam pravo da kažem da sam nezadovoljan svojim životom. Živeo sam i živim jedan lep i pun život, uspešan na sceni, a i privatno — rekao je  glumac s ponosom svojevremeno.

 

Bora Todorović
foto: Youtube Printscreen

O Dani Todorović mediji proteklih godina nisu uspeli da saznaju mnogo, s obzirom na to da ne voli javna okupljanja.

 

Lepa plavuša rođena je 1977. godine u Beogradu, a odmalena je pokazivala darovitost za umetnost, te se danas bavi glumom, pisanjem i prevođenjem.

 

Školovala se u  Budimpešti, Detroitu, Indijanapolisu i Njujorku, a studije drame završila je u Londonu.

 

Šest godina je radila kao prevodilac u Ujedinjenim nacijama, a njen prvi roman “Tragična sudbina Morica Tota” preveden je na nemački i engleski jezik, piše Kurir,

 

On je objavljen 2008. godine,  a potom su usledile još dve knjige za decu,, a roman “Park Logovskoj” posvetila je ocu Bori koji je bio njen uzor u životu.

 

Dana neverovatno likom podseća na oca i brata Žiku, naročito kada se osmehne. 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker