nedostaje im

Danas bi napunio 68 godina, baš na godišnjicu braka: Porodica podelila dirljive uspomene sa Marinkom Rokvićem (FOTO)

3

Iako već nekoliko meseci nije sa njima, svakodnevno je u mislima i srcu, a na poseban datum odali su mu posebnu počast.

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

Legendarni pevač narodne muzike Marinko Rokvić danas bi napunio 68 godina, a u porodičnom domu posebno se osetila praznina i seta na neka lepša vremena, kada su svi bili zajedno.

 

Pre samo nekoliko meseci svi su se nadali da će pevač uspeti da se izbori sa teškom bolešću, kancerom pankreasa, ali je na žalost izgubio životu bitku.

 

Bez Marinka je protekao je prvi Božič, Nova Godina, praznici, a na njegov rođendan supruga Slavica, sin Nikola, snaje Bojana i Sara oglasili su se dirljivim rečima putem društvenih mreža, a potom su i podelili zajedničke fotografije.

 

Deda nas je grlio tako da i dalje osećamo kao da smo u zagrljaju. Danas bi mu bio rodjendan. Možda mu ove godine ne pravim limun kolač koji je voleo, ali od kada nije tu svakim danom pravimo korak po korak tuge, sreće i zahvalnosti ― napisala je Sara Oster Rokvić, Markova supruga.

 

Marinkova udovica Slavica podelila je zajedničku fotografiju na kojoj je isijavala srećna, ali nije mogla da izusti ništa više sem "nedostajanje".

 

Naslednik Nikola trenutno se nalazi u izolaciji, s obzirom na to da je zaražen virusom korona, a putem svog Instagram profila obratio se ocu.

 

Junače moj, danas bi napunio 68 godina i proslavio 37 godina braka sa tvojom Slavicom! Nedostaje mi tvoj glas, da te čujem, da mi kažeš ”Šine šokole tatin” ili “majkane moj, gde si mi ti”. Nedostaješ ― napisao je pevač.

 

Marinko Rokvić
foto: Nemanja Nikolić

 

makonda-tracker