tuga

"Dokle će ovako biti, sine, sokole tatin"? Nikola Rokvić dirnuo publiku uspomenom sa pokojnim ocem (VIDEO)

1

Pevač je sa publikom podelio jedan od razgovora sa Marinkom koji je ostavio snažan utisak, ali i dao mnoge odgovore na jedno, veoma kompleksno pitanje.

foto: Instagram
foto: Instagram

Daroviti pevač Nikola Rokvić 6. novembra protekle godine ostao je bez najveće podrške, oca Marinka koji je preminuo nakon duge i teške borbe sa karcinomom pankreasa, a čitava porodica se trudi sa svakodnevno oživljavaju momente koje su zajedno doživeli.

 

Jedan od njih bio je  razgovor oca i sina koji je ostavio snažan utisak, naročito usled jednog pitanja koji je Nikola upotrebio kako bi slikovito dočarao šta znači hrabrost, borba i snaga u najtežim danima. 

 

Sećam se kada si me pitao, “Dokle će ovako biti, sine, Sokole tatin?”… tvoj pogled direktan u moje očI. Sve ti je bilo jasno. Nisam imao rečI. Onda sam ti ispričao priču da si kao nekada naši preci u strašnom boju, prsa o prsa, sav si izranjavan, izubijan, ali ideš i gaziš ka cilju. Časno, kao nekada veliki heroji, ne predavši se nikadA. I znaš da sam ti rekao da ćeš doći do cilja i biti živ ili ne, ali ćeš doći i pobedićeš! Junače, i ako je teško bez vođe, ipak si nam svojim stradanjem i pobedom doneo mir da u tvojoj slavi i radosti tvoga puta nas trojica nastavimo! Sve do naših borbi i ciljeva i tako dalje! Voli te tvoj majkan! — napisao je Nikola uz snimak na kom nastupa sa Marinkom i bratom Markom.

 

Ova priča je publiku rasplakala, ali dala motiv da istraju i nađu svoj mir kada je najteže.

 

Porodica je Rokvićima oduvek bila prioritetna stvar, te su Nikola, Marko i njihove supruge svakodnevna podrška majci Slavici koje je izgubila svog životnog saputnika. 

 

Marinko Rokvić
foto: Nemanja Nikolić

 

makonda-tracker