tuga do neba

"Tata, dosadno im je gore bez tebe": Ćerka Akija Rahimovskog emotivnim govorom ispratila OCA na večni počinak

0

Legendarni pevač i frontmen benda "Parni valjak" - Aki Rahimovski sahranjen je u Aleji velikana zagrebačkog groblja "Mirogoj".

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

U Aleji velikana zagrebačkog groblja "Mirogoj" danas su se od legendarnog muzičara Akija Rahimovskog oprostili porodica, najbliži prijatelji i kolega, s obzirom na trenutnu nepovoljnu situaciju sa epidemijom.

 

Među kolegama bili su i Husein Hasanefendić Hus, Marijan Brkić, Zlatan Stipišić - Džiboni, Dino Jelusić, Kristina Tina Kresnik, a na kovčegu se mogla se pročitati posveta sa stihovima poznate pesme "Moja je pesma lagana" 

 

 ― Tužna je naša ulica otkad nisi tu, jer tužnu pesmu pevaju oni što ostaju ― pisalo je.

 

Akijeva naslednica Dina skupila je snage da održi emotivni govor posvećen ocu, a mnogi nisu mogli da zadrže suze, prenosi Index.hr

 

Jednom prilikom si rekao da je lako biti visok, ali teško biti veliki, veliki čovek. Hvala ti, tata što si me naučio kako je čovek samo malen pod zvezdama.  "Ajde, begaj", tako si mi govorio, begaj, kćeri. Begaj, tata jer im je dosadno gore bez tebe. I samo da znaš, samo ti, tata, i niko kao ti. Volim te tata ― rekla je vidno potresena.

 

Aki Rahimovski
foto: Dragan Kadić

Mnogobrojna publika koja je poštovala istaknutog pevača, ima priliku da mu oda počast kod Zdenca života ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, gde mogu doneti cveće i zapaliti sveće, s obzirom na to da nisu mogli da prisustvuju sahrani zbog epidemije.

 

Podsetimo, Aki je iznenada preminuo u subotu 22. januara, u bolnici u Novom Mestu gde je završio nakon što mu je naglo pozlilo.

 

 

makonda-tracker