da li ste znali?

Mnogi su mislili da Aki peva ljubavnu pesmu, a istina je drugačija: Evo koju tajnu krije hit "Sve još miriše na nju"

0

Tekstopisac Husein Hasanefendić Hus otkrio je o čemu je razmišljao dok ju je pisao, ali nema ni reči da je posvećena nekoj određenoj dami. 

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Vest koja je tokom jučerašnjeg dana obišla region da nas je napustio poznati muzičar Aki Rahimovski, rastužila je publiku i ostavila u neverici, a njegovi vanvremenski hitovi mogli su se čuti na svim televizijskim stanicama.

 

Sa sastavom "Parni Valjak" decenijama je oduševljavao jubitelje emitivnih balada i pop muzike, a te 1975. godine Aki i Jurica Pađeno počinju da ispisuju istoriju.

 

Jedna od omiljenih numera koju je Rahimovski otpevao jeste "Sve još miriše na nju" koja je u narodnu shvaćena kao prava ljubavna koja asocira na izgubljenu dragu, ali je istina zapravo malo drugačija.

 

Pesmu je napisao tekstopisac Husein Hasanefendić Hus, kako kaže pisao ju je u etapama, a objavljena je na albumu "Buđenje". Tokom jednog gostovanja u zabavnoj emisiji Hus je istakao koja je bila prvobitna poruka:

 

To je pesma koja pati za mladošću i prolaznošću vremena koja  kao neka metafora govori o nekoj imaginarnoj ženi, a zapravo je to metafora za mladost, nešto slično kao u pesmi "Jesen u meni" — objasnio je Hus svoje motive za pisanje ove pesme.

 

Aki Rahimovski
foto: Youtube / Printscreen / radio1slovenia

Podsetimo, Aki je kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava od kojih su poznatiji grupa Vakuum, Krvna braća i Grupa Torr, sa kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine.

 

 

makonda-tracker