ljubav jača od svega

"Samo jedna povreda je bila dovoljna da umre": Mladen Mijatović govori o najtežim danima i venčanju sa Deom Đurđević

3

Voditelji je najveća podrška upravo bio izabranik Mladen koji je činio sve što je u njegovoj moći da se što pre oporavi. 

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Poznati novinar i reporter Mladen Mijatović veoma retko u medijima govori o svom privatnom životu, ali kada to učini, publika ostane zatečena koliko se osećajan, požrtvovan, hrabar.

 

Tokom nedavnog medijskog istupanja govorio je petogodišnjoj vezi sa voditeljkom Deom Đurđević, a njih dvoje tokom proteklih godina preživeli su veoma teške momente, a najteži je bio kada je Dea doživela saobraćajnu nezgodu u kojoj je privremeno izgubila ruku, i doživela nebrojano povreda.

 

Mladen je pokušao da dočara kako je izgledao tren kad su mu javili šta se dešava.

 

— U trenu je ostala bez ruke, ali je zahvaljujući lekarima na čelu sa profesorom Markom Bumbaširevićem ta ruka spasena i funkcioniše. Sećam se da mi je tog jutra zazvonio telefon s nepoznatog broja. Bila je to Marija Dimitrijević, žena koja mi je javila da se Dei dogodila saobraćajna nezgoda i da se nalazi pored nje. Dala joj je telefon, a Dea mi je rekla: "Udario me je autobus, dobro sam. Molim te, dođi." Nakon toga me je pozvala i koleginica Maša sa Pinka koja mi je otprilike isto to rekla. Obukao sam se i otišao da vidim šta se događa. Pre izlaska iz kuće sam prokomentarisao da će to biti još jedan težak dan. Međutim, bio je to tek početak jednog teškog perioda, tek nas je čekalo mnogo neprospavanih noći, nedelja i meseci — rekao je Mijatović za Hit i istakao da je njegova izabranica bila u veoma lošem stanju, te je niko nije prepoznao. 

 

Dea Đurđević, Mladen Mijatović
foto: Instagram

Nju su odvezli u bolnicu pre nego što sam stigao na lice mesta, ali sam posle sve vreme bio uz nju. Od Hitne pomoći do ljudi na VMA, niko nije znao da je reč o javnoj ličnosti. Lekari je nisu prepoznali. Bila je bez ruke, sva krvava, sa velikim brojem povreda unutrašnjih organa, oštećenjima srca i pluća. Karlica joj je bila slomljena na nekoliko mesta. Nije bila problem samo ruka, koja se najviše potencira. Lekari koji su brinuli o njoj rekli su da su njene povrede bile tipične ratne. Samo jedna njena povreda bila je dovoljna da umre, a ona ih je imala četiri-pet! Svaka joj čast što je preživela, divim joj se. Zdravstveni sistem u Srbiji odneo je još jednu pobedu uz, naravno, veliku mentalnu snagu koju je sama Dea posedovala.

 

Nakon što su prebrodili najteži period, neprestano dobijaju pitanja da li će svoju ljubav podići na viši nivo, nakon toliko godina.

 

— Uh, dođosmo do najtežeg pitanja. Ne opterećujem se venčanjem, vreme će pokazati da li će nešto da se dogodi ili neće. Sve ono što se desilo Dei pokazuje da čoveku u sekundi može da se promeni ceo život. Zato svakog dana živim punim plućima i trudim se da ga iskoristim na najbolji mogući način, a šta bude, biće. Ništa ne planiram unapred. Važno je da sam Deu osvojio i da smo zajedno. Trudio sam se da pridobijem njenu pažnju, a to sam uspeo zahvaljujući svom životnom motu. Za sve moraš mnogo da se potrudiš i oznojiš da bi ostvario cilj, tako sam i ja osvojio njeno srce pre nešto više od pet godina. Od tada smo zajedno — završava Mladen za Hit.

 

 

 

makonda-tracker