tradicija

Prvi Božić bez voljenog Marinka: Nikola Rokvić u krugu porodice obeležava praznik, najbliži mu daju snagu i veru

1

Pevač je nedavno ostao bez najveće podrške, ali se trudi da u društvu najbližih pregura najteže momente.

foto: Instagram
foto: Instagram

Daroviti pevač Nikola Rokvić u krugu porodice proslavlja praznike, a ovo je prvi Božić koji će proteći bez voljenog oca Marinka Rokvića koji ih je pre dva meseca napustio usled duge i teške bolesti.

 

Nikola ističe da je motivaciju i snagu pronašao u svojim najmilijima.

 

Snagu sam našao u porodici, deci, supruzi, majci, bratu, prijateljima, rodbini i drži me vera i nada da je Marinko sada na jednom lepšem mestu.

 

Banji dan i veče proveo u kod tašte i tasta, a za Božić će biti sa svojom porodicom.

 

— U krugu familije i prijatelja. Za Badnje veče smo bili kod Bojaninih, Božić ćemo obeležiti u Beogradu, zajedno sa mamom Slavicom, mojom bakom Ilkom, biće tu i Marko, Sara, Despot. Bićemo na okupu da proslavimo najradosniji hrišćanski praznik.

 

 

Pevač je istakao i kako se u njihovom domu proslavljaju praznici.

 

Jedne godine budemo u Novom Sadu, pa druge u Beogradu. Volimo da bude što više dece, lomi se česnica, izvlači se novčić da vidimo kome će biti naklonjena godina. Poštujemo dosta lepih običaja. Naravno, prvenstveno osnov svega je liturgija, tako da porodično ujutru idemo u crkvu i onda se okupljamo i radujemo se prazniku i životu.

 

S obzirom na to da je majka Slavica prerano izgubila oslonac i ljubav svog života, Nikola ističe kako se oseća.

 

Nikola Rokvić
foto: Damir Dervišagić

Rane su još sveže i gledamo da budemo što više uz nju. Njoj je najteže —  rekao je za pevač za Kurir i istakao da ga naslednici neretko pitaju za deku.

 

— Kad sam im saopštio, Leona se rasplakala i pitala: "Tata, da li to znači da dedu više neću nikada videti?" Rekao sam joj da je deda na nebu i da je gleda. Pošto boga zove Amin, pitala me je da li je gore kod Amina, rekao sam joj da jeste, a ona je rekla da se onda ne brine za njega. Despot se iznervirao što je deda umro i onda je rekao da će biti naučnik, da će pronaći lek protiv smrti i da će vratiti svog dedu. Simke je još mali i s vremena na vreme pita: "Tata, a što je deda umro?"

 

Nikola Rokvić
foto: Instagram

Rokvić je s ponosnom na naslednike preneo sve one običaje koje su njega i Marka učili roditelji.

 

 Naravno, onim najbitnijim stvarima, da poštuju drugog, da vole sve ljude, da ih ne dele, već da ih spajaju, da pomažu slabijima, da imaju empatiju prema siromašnima, bolesnima, da uvek budu tu da pomognu drugome. Da u svemu pokušaju da nađu nešto lepo. Hvala bogu, kao sunđeri su i sve upijaju   rekao je Nikola za Kurir.

 

 

 

makonda-tracker