nije uvek bilo lako

"Rekao sam joj da je to bila Sveta Petka": Nikola Rokvić iznenadio pričom o tome kako su Bojana i on zasnovali porodicu

1

Pevač Nikola Rokvić neretko je otvoreno pričao o svojoj veri, a sada je rešio da podeli jednu priču koja je odredila njegov život i život njegove porodice

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Nikola Rokvić i njegova porodica veoma su posvećeni religiji i drže do vere, a njegova supruga Bojana Barović i on ispričali su da je pevač čak razmišljao o monaškom životu. Sada je Nikola pokušao da objasni kako je sve vera upravljala njegovim životom, prisetivši se perioda kada je njegova veza s današnjom suprugom zapala u krizu.


Mi smo pet godina živeli na relaciji Srbija-Amerika. Trpi moj posao ovde, njen tamo, pa se dešavaju svađe u vezi. Rekli smo u jednom trenutku da ćemo da se raziđemo. Teško mi je bilo, a mučili smo se mnogo. Tada mi se opet javio taj osećaj lepote. Posle sam shvatio da je to blagodat. Unutrašnji glas mi je rekao da nastavim da čitam "Novi zavet". Otvorio sam jevanđelje po Luki, rođenje Svetog Jovana Krstitelja u Beogradu. Našao sam je na Centralnom groblju. Tamo odlazim i tu je i riza Svete Petke. Dva petka sam išao da pevam s ljudima u crkvi. Molio sam se ispred rize Svete Petke i Svetog Jovana da bog spoji mene i Bojanu, da nemamo više tu razdaljinu — objasnio je pevač.

 

On je istakao da je tada, ni sam danas ne zna zašto, rekao: "Bože, voleo bih da je Bojana trudna, da se skućimo na jednom mestu i da se ne razdvajamo više", ali ne samo to...


Rekao sam u jednom trenutku da Bog postoji samo ako je Bojana trudna. Ona posle dolazi iz Amerike i daje mi poklon. Dok sam uzimao, ispod poklona mi je dala u ruku i test na trudnoću. Tad sam se šokirao! Nisam mogao reč da izgovorim. Dakle, Bog postoji i, s druge strane, ostvarila mi se ta velika želja. Posle nekoliko dana Bojana mi kaže da je sanjala ženu u crnom, da je prišla da joj kaže da se ne brine i da će sve biti u redu. Rekao sam joj tada da je to bila Sveta Petka. Leona nam se posle rodila na dan Svete Petke Trnove, a krštena je na dan Svete Petke Srpske — ispričao je pevač u emisiji "Dok anđeli spavaju".

 

1 / 6 Foto: Instagram Printscreen


Bojana je u istoj emisiji istakla da je njen suprug pomišljao da se posveti monaškom životu.


Bilo je trenutaka kada je Nikola pomišljao na monaški život, ne u smislu da bi nas ostavio, daleko od toga, već zato što je to njega izuzetno vuklo. I ja to potpuno mogu da razumem. To je bogatstvo koje duša može da oseti samo na takvom mestu — rekla je Bojana, na šta je Nikola dodao da je tada bio "malo naporan porodici".


To je ta prva moja spoznaja duhovnosti, svaka tema je bila vezana za duhovnost, hteo sam svima da prenesem to kako sam ja goreo u veri, ali ne može to tako. Ja sam čovek koji ima porodicu, ima decu i moja kelija je moja porodica. Tako živim i pokušavam da nađem taj neki uzani put, porodični, a što se tiče monaštva, možda jednog dana kad izvedem decu na pravi put. Moja Bojana je veliki čovek, veliki prijatelj, ona je jako uticala na moj život, naravno, svaka žena utiče na život muškarca, ali ona je nadogradila tu neku empatiju, ljudskost... Tri u jednoj i žena i sestra i drug. To je Marinkova pesma. Ona je videla tu moju želju i ljubav da je rekla: "Nikola, ti ako budeš želeo da kreneš tim putem, daću ti blagoslov" — rekao je pevač.


 

 

makonda-tracker