tužno

Preminula glumica Beti Vajt uoči 100. rođendana: Mišel Obama se dirljivim rečima oprostila od dive starog Holivuda

1

Legendarna dramska umetnica nije dočekala svoj stoti rođendan koji je trebalo da proslavi 17. januara.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Legendarna glumica koja je obeležila stari Holivud Beti Vajt preminula je uoči 100. rođendana koji je trebalo da proslavi 17. januara, prenose strani mediji.

 

Dramska umetnica ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao glumica za najdužom karijerom na svetu, a zbog ove činjenice bila je veoma ponosna.

 

Karijeru koja je trajala osam decenija obeležilo je nebrojano televizijskih projekata, filmskih ostvarenja i predstava, a publika ju je zavolela kao Rosi Niland u seriji “Zlatne devojke“.

 

Ljubitelji kinematografije veoma su se rastužili kada su saznali za ovu tužnu vest, a mnoge javne ličnosti opraštaju se od glumačke dive. Među njima našla se i Mišel Obama koja je uputila emotivu poruku.

 

Beti Vajt je rušila barijere, prkosila očekivanjima, služila svojoj zemlji i sve nas terala da se smejemo. Takođe je bila ljubitelj životinja i aktivista, a Bo je voleo da provodi vreme sa njom. Niko nije bio sličan njoj, a Barak i ja se pridružujemo mnogima kojima će nedostajati radost koju je donela svetu. Znam da se naš Bo raduje što će je videti na nebu.

 

Podsetimo, Beti je karijeru počela 1939. godine, nekoliko meseci po završetku škole. To je bilo kada je u pilot - emisijama jedne televizijske kuće iz Los Anđelesa gostovala pevajući pesmu The Merry Widow.

 

Nakon toga radila je kao model, i u pozorištu Bliss Hayden Little Theatre. Po izbijanju Drugog svetskog rata primorana je da stupi u službu Američkih volonterki, te se njena tek započeta karijera prekida do 1945. godine, kada počinje da radi kao voditelj.

 

Beti Vajt
foto: Profimedia

 

makonda-tracker