poslednji pozdrav

Prva je stigla supruga Daša: Komemoracija Milutinu Mrkonjiću okupila poznate ličnosti

3

Danas se u centralnom holu Doma Narodne skupštine održava komemoracija nekadašnjem ministru i narodnom poslaniku Milutinu Mrkonjiću, a očekuje se veliki broj predstanika političke i javne scene

foto: Zorana Jevtić Za Kurir
foto: Zorana Jevtić Za Kurir

Srpski političar Milutin Mrkonjić preminuo je 27. novembra u 80. godini na Institutu za kardiovaskularne bolesti, nakon što je početkom novembra hospitalizovan radi ugradnje pejsmejkera.


Pred njegovu sahranu, koja će se održati danas, u Narodnoj skupštini organizovana je komemoracija u Mrkonjićevu čast, a ona je počela prikazivanjem filma o životu pokojnog političara. Kako javljaju domaći mediji, među prvima je stigla njegova supruga Daša, od koje se Mrkonjić nikad nije razveo i o kojoj je brinuo godinama, dok je poslednju deceniju života proveo u ljubavi s folk zvezdom Anom Bekutom, koja je takođe u prvom redu komemoracije. Među poznatima koji se opraštaju od pokojnog političara su i košarkaš Vlade Divac sa suprugom Snežanom, kao i Mihajlo i Gordana Šaulić, sin i udovica pokoojnog pevača Šabana Šaulića.

 

1 / 9 Foto: Zorana Jevtić Za Kurir


O životu i radu Milutina Mrkonjića govoriće predstavnici političkog života s kojima je sarađivao tokom karijere Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, dok je sahrana zakazana za 15 sati u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

 

 

makonda-tracker