otvoreno

"Imam četiri tumora u grudima": Kija Kockar podelila detalje svoje borbe i uputila ženama VAŽNU PORUKU

0

Pevačica i nekadašnja pobednica rijalitija operisana je pre tri godine, a ističe da trenutno redovno prati svoje stanje kako bi bila sigurna da su izrasline pod kontrolom

foto: G.G./ATAImages
foto: G.G./ATAImages

Pevačica Kristina Kija Kockar je u novembru 2018. godine operisana na Institutu za onkologiju i radiologiju, a tada joj je odstranjen jedan tumor, ali su se potom pojavili novi.


Išla sam na kontrolu i pronašli su mi još dva nova tumora, koja se do tada nisu videla na mamografu. Jedan koji je bio baš veliki ranije mi je izvaden. Doktorka mi je rekla da se ne plašim i da će sve biti u redu. Verujem joj jer je ona spasla život jednoj mojoj koleginici stjuardesi — ispričala je ona.

Kako pevačica sada ističe, ona se redovno kontroliše i prati svoje stanje.

 

1 / 6 Foto: Antonio Ahel/ATAImages


Pratim situaciju. Svi tumori su, hvala Bogu, benigni, tako da je za sada sve pod kontrolom. Lekari su rekli da jednom godišnje dolazim na preglede, što i radim, tako da oni prate moje stanje — kaže Kija za Informer i dodaje: — Nikada nisam razmišljala o tome da uradim grudi. Možda se za to odlučim nakon porođaja, ukoliko bude potrebe. Trenutno tu ne bih ništa "čačkala", s obzirom na to da u grudima imam četiri tumora.


Ona je otkrila da je sasvim slučajno primetila da nešto nije u redu.


Sasvim slučajno sam napipala neke kvržice na grudima. Nije mi bilo svejedno i odmah sam zakazala pregled kod doktora. Ultrazvuk je pokazao da imam tri tumora — istakla je ona i iskoristila priliku da podseti žene: — Prevencija je ključ svega. Pregledajte se na vreme. Žene, budite odgovorne i zdrave!

 

 

makonda-tracker