ponosan je

Voleo bi da dobije i SRPSKI pasoš: Američki glumac odlučio da živi u Beogradu, a ovo ga oduševljava kod našeg naroda

1

Adam Davenport postigao je veliki uspeh u Americi nakon premijere svog filma "Ponoćni sin", ali je ipak odlučio da sreću pronađe na drugom kontinentu.

foto: Instagram Printscreen
foto: Instagram Printscreen

Američki glumac, producent, di-džej, tekstopisac Adam Davenport pre nešto više od godinu dana nije ni slutio da će ga turistički obilazak Srbije navesti da tu i ostane, kako ističe, "zauvek".

 

— Isticao mi je najam stana u Njujuorku i onda sam pomislio, zašto da ne rizikujem i preselim se u Srbiju. Oduvek sam maštao da živim u Evropi i da radim kao glumac i tako sam odlučio da dođem u Beograd rekao je pre nekoliko meseci za jutarnji program na RTS - u.

 

Od ove izjave prošlo je neko vreme, a Adam je ispred objektiva Kurir televizuje objasnio zbog čega ga je naša zemlje toliko opčinila.

 

 

— Ovde sam sada već godinu dana. Upravo sam obnovio svoju boravišnu dozvolu i voleo bih da budem ovde dovoljno dugo da dobijem pasoš. Mislim da je na izvestan način Beograd zapravo balkanski Njujork. Kultura me neverovatno privlači, a sviđa mi se arhitektura jer predstavlja mešavinu stare Evrope i brutalističkog stila — kaže glumac i dodaje da je oduševljen našim narodom.

 

— Srbi su ponosni na svoju kulturu i nasleđe.

 

S obzirom na to da je veoma radoznao i druželjubiv upoznao se i sa našom muzikom i estradnim umetnicima, te nije krio oduševljenje što stanuje nedaleko od poznate pevačice, čije melodije već prepoznaje.

 

— Izgleda da živim nekoliko ulica dalje od Cece, ali je još nisam upoznao.

 

Podsetimo, Davenportov kratki film "Ponoćni sin" koji je snimio kao diplomski projekat na Univerzitetu Jejl, dobio je nagradu "Panavision Nev Filmmaker Avard", odlikovanje koje dele prvi filmovi Stivena Soderberga, Pola Tomasa Andersona i Džareda Hesa. Napravio ga je Davenport kada je imao dvadeset jednu godinu, a u njemu su glumili dobitnica Oskara Melisa Leo, Džek Malkahi i Dejvid Harbor, nominovani za Tonija.

 

 

 

 

 

makonda-tracker