uživao je s nama

POTPUNO GA RAZUMEMO: Verovatno ćete pogoditi po čemu će se Džoni Dep kroz osmeh ZAUVEK sećati Srbije

0

Dok svet bruji o njegovim optužbama da je od bivše supruge trpeo zlostavljanje, holivudski glumac promoviše film koji je snimao u Srbiji i priseća se svog boravka u našoj zemlji.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Američki glumac Džoni Dep najveća je zvezda 70. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, gde je predstavio svoj novi film Minamata.


Reč je o ostvarenju koje predstavlja adaptaciju istoimene knjige Judžina i Ajlin Mioko Smit, o ratnom fotografu koji se vraća u Japan ne bi li ovekovečio efekte trovanja živom. Ono što posebno doprinosi estetici ovog filma svakako je svojevrsna „pozornica“ — očaravajući Beograd, u kojem je snimano ovo ostvarenje režisera Endrua Levitasa.

 

Priče ljudi koji su radili sa nama su daleko od tragedije iz Minamate, ali Srbija je svakako, kao i ceo region, videla dovoljno užasa. Kad gledaš film, nešto moraš da osetiš, zato što si primoran da vidiš i sebe u tim okolnostima — istakao je Dep za RTS.

 

foto: Profimedia

Režiser je istakao da je ceo tim bio izuzetno emotivan tokom rada.

 

Ekipa je povremeno bila u suzama. Kako su radili i strast koju su uneli ušla je u DNK ovog filma. I naravno  hrana je bila fantastična — rekao je on, a Džoni Dep je dobacio šta je njemu naročito upečatljivo.

 

Ćevapčići! — rekao je glumac.

 

 

makonda-tracker