otvorila dušu

Pristala da odglumi kontroverzne scene u seriji "Crna svadba": Jelena Đokić o ulozi koja je zaintrigirala javnost

4

Priznala je da joj je bilo jako teško da pristane na ulogu koja je uzburkala sve, a kako je vreme odmicalo shvatila je da svoj zadatak može odraditi.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Serija "Crna svadba" privukla je veliku pažnju gledalaca, a jedna od glavnih glumica Jelena Đokić otkriva kakve su prve reakcije okoline na lik psihološkinje Nataše Janković, koji tumači u ovom ostvarenju.

 

I moja najbliža familija, moji Novljani i veoma bliski prijatelji po Beogradu, ne usuđuju se da je gledaju. Kažu mi: "Nema šanse, Jelena." To mi je veliki kompliment, jer je horor kao žanr vrlo klizav teren. Baviti se njime je kao hod po oštrom nožu, a reakcije gledalaca su samo potvrda da smo donekle uspeli - istakla je Jelena za "Kurir".

 

 

Uloga Nataše Janković pisana je baš za nju.

 

Za nedavno emitovane vrele scene iz "Crna svadbe" kritičar Đorđe Bajić rekao je da je Jelena Đokić u ovoj seriji kao Nikol Kidman u "Širom zatvorenih očiju".

 

O zaboga! U nezahvalnoj sam poziciji da o tome pričam. Mene oduvek prati poređenje s Džulijen Mur, valjda zbog riđe kose. Ipak smatram da je najvažnije biti autentičan i svoj - rekla je ona.

 

Jelena je otkrila i da li bi kontroverznu ulogu u filmu igrana na sceni u pozorištu.

 

A priori bih rekla - ne, ali ipak bih razmislila šta to znači u celoj priči. Na ove scene u seriji pristala sam na jedvite jade, pošto se prvobitna zamisao i te kako ublažila. Za to što je prvo pisalo rekla sam: "Nema šanse!" Onda sam pristala na dublerku, ali su s vremenom scenu dodatno pripitomili. Možda bih se i ovoga uplašila da je na početku odmah tako pisalo - rekla je glumica kroz smeh.

 

Tema serije je i crna magija, pa je glumica progovorila o sujeverju.

 

Nisam sujeverna, i ako slučajno osetim da se za nešto vezujem, odmah se toga i oslobađam. Ne volim da budem rob ničega osim svoje dece - kaže za pomenuti list Đokićeva.

 

 

makonda-tracker