Dragana Džajić: Zbog nepravde sam sazrela preko noći

3
Manekenka Dragana Džajić otkriva koliko joj je bilo teško dok je nje otac, legendarni fudbaler Dragan Džajić, bio lišen slobode i ističe kako je sve to nije pokolebalo da uplovi u svet poznatih

Gotovo neočekivano mlada i atraktivna Dragana Džajić (20) zakoračila je u svet mode i preko noći svoje želje da postane manekenka pretvorila u stvarnost. Uprkos tome što bavljenje modelingom važi za veoma zahtevnu profesiju, Dragana tvrdi da se nijednog trenutka nije dvoumila kada je krenula tim putem. Sve potencijalne strahove bacila je pod noge najviše zahvaljujući podršci svoje porodice. Naime, ćerka legendarnog fudbalera Dragana Džajića (65) imala je od koga da uči, a još kao tinejdžerka na svojoj koži osetila je i lice i naličje slave.

- U periodu kada je moj otac bio lišen slobode imala sam samo šesnaest godina. Išla sam u srednju školu i bila u kritičnom uzrastu, ali srećom nisam čula nijednu ružnu reč od svojih prijatelja i drugara iz škole. Svi su bili u neverici i hrabrili su me da budem jaka. Izuzetno me je potresla nepravda koja nas je zadesila, ali sam bila sigurna da će se sve dobro završiti i da će pravda pobediti. Imali smo ogromnu podršku ljudi iz raznih zemalja što je donekle olakšavalo celu situaciju. Ipak, mislim da je sve to doprinelo da sazrim preko noći - govori Dragana koja je ponosna ne samo na svog oca, već i na majku Branku, bivšeg zamenika republičkog tužioca, kao i na dve godine stariju sestru Sanju.

- Mi smo veoma bliski i povezani, i velika smo podrška jedni drugima. U teškim trenucima tešili smo jedni druge, znali da svemu mora da dođe kraj i da će istina izaći na videlo. Osim međusobnog razumevanja, u mojoj porodici se veoma drži i do obrazovanja i lepog ponašanja. Mojoj sestri i meni roditelji su to još u najranijem uzrastu usadili kao imperativ. Danas otvoreno razgovaramo o svemu, pa i o poslu kojim se bavim - kaže manekenka opisujući koliko je porodična harmonija uticala na formiranje njene ličnosti.

- Iako sam svesna da javni život ima i negativne i pozitivne strane, nisam uplašena jer verujem u to da sam spremna da se suočim sa svakom situacijom. Govorim tri jezika, završila sam francuski koledž u Strazburu, a trenutno sam student treće godine Fakulteta organizacionih nauka. I dalje ću insistirati na obrazovanju što mi je glavni kriterijum u životu. Umem da budem duhovita, pravična sam i odana, a volim otvorene i srdačne ljude kojima istom merom ljubaznost i vraćam - otkriva o sebi mlada dama kojoj samopouzdanje pomaže i u karijeri.

- Modelingom sam počela da se bavim pre dve godine posle završene Baletske škole Lujo Davičo i učestvovanja u jednoj pozorišnoj predstavi. Privukle su me moć transformacije i pokreta na sceni. Imala sam sreću da svoju želju brzo pretvorim u stvarnost, a do sada sam radila sa modnim kreatorima u Italiji i na Kipru, kao i sa nekim domaćim autorima. Učestvovala sam na modnim revijama kreatorki Verice Rakočević, Meline Džinović, Suzane Perić, na reviji modne kuće Mona, kao i na srpskom i kiparskom Fashion Weeku. Trenutno pregovaram sa modnom agencijom Women, sa kojom bih mogla da otpočnem saradnju u januaru - navodi Dragana koja je već dve godine u vezi sa studentom Milošem (24).

- Moj dečko je idealan muškarac za mene, i mada smo u vezi dve godine, osećam se kao da smo se tek juče upoznali i još sam ludo zaljubljena. Privlače me obrazovani, tolerantni, ambiciozni i duhoviti muškarci i nisam od onih devojaka koje padaju na fizički izgled - ističe manekenka koja je u novembru učestvovala na reviji venčanica Verice Rakočević, ali se fotografisala i za  katalog kupaćih kostima za 2012. godinu.

Moni Marković

makonda-tracker