uspešna dama

"ZA PORODICU I PRAVDU UJEDAM KAO RIS": Milica Milša iskreno govori o uspomenama, ulogama i načinu života!

2

Iako se svi oko nje videli glumački talenat, Milica je odlučila da upiše tri fakulteta, koji nisu imali veze sa glumom, ostalo je istorija.

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Popularna glumica Milica Milša decenijama oduševljama svojim talentom i lepotom, a ovako govori o ulogama, saradnjama i svom životu.

 

S obzirom na to da u seriji "Igra sudbine" glumi majku dvojice sinova, a i u privatnom životu ima muško dete, otkrila je koje trikove je upotrebila u građenju lika.

 

"Svoje televizijske sinove odmah sam zavolela i prisvojila, otela sam ih na tih 12 časova dnevno, koliko snimamo, a posle mogu da idu svojim roditeljima. Bez daljnjeg, i Stevan i Luka su fini, vaspitani, talentovani i pametni momci s kojima je uživanje raditi."

 

U pomenutoj hit seriji tumači ulogu žene iz imućne porodice, a Milica priznaje koliko joj je bila izazovna ovakva dama.

 

"Svim ulogama se dajem podjednako. Ada ima dosta mojih osobina, ali kao što nisam nijedan svoj lik bila, nisam ni Ada. Slažemo se u mnogo čemu i obožavam njenu rečenicu:"Za porodicu i pravdu ujedam kao ris."

 

Milica Milša, Žarko Jokanović
foto: Damir Dervišagić

Ostvarenje "Bolji život" pamtimo po glumičinom odnosu sa bakom, koju je igrala Radmila Savićević.

 

"Još u BDP smo igrale u istim predstavama. Bila je divna, fantastična glumica i mnogo sam je volela. Sećam se kad smo igrale "Poltrona", isto po Pavićevom tekstu. Bila sam Zorica, a ona radnica koja dolazi kod direktora, Žike Milenkovića. Imali su jednu urnebesnu scenu koju sam gledala iz onih pozorišnih džepova. Nikada je neću zaboraviti. Ali, eto, dolazi do smene generacija, to je život, koji prosto nosi smrt, što je strašno."

 

Milša je imala prilke da se susrete sa Holivudskim producentima, ali evo šta je bila njena prva ljubav.

 

"S obzirom na to da sam upisala tri fakulteta, francuski jezik i književnost, fizičku hemiju i glumu, očigledno da nisam znala čime ću tačno da se bavim. Mama mi je rekla da ću shvatiti kad krenem na predavanja jer ću se na tom fakultetu koji treba da izaberem osećati kao kod svoje kuće. I ostala sam na akademiji." - završava glumica.

 

 

 

makonda-tracker