ovo morate da pročitate

Zahvaljujući vakcini ― prošla bolje nego tinejdžer! Hrvatska glumica podelila svoje iskustvo s DELTA SOJEM virusa korona

0

Glumica Bojana Gregorić Vejzović pobedila je kovid, a kako bi podigla svest o važnosti vakcinacije, na svom profilu na društvenoj mreži Instagram podelila je svoje iskustvo

foto: Instagram
foto: Instagram

Bojana Gregorić Vejzović, hrvatska filmska, televizijska i pozorišna glumica i ćerka Božidarke Frajt, domaćoj publici najpoznatija po ulogama u seriji "Ponos Ratkajevih", ali i po pojavljivanju u filmu "Montevideo, vidimo se!", nedavno je preležala kovid.


Kako je ona objasnila, zahvaljujući tome što je vakcinisana, prošla je s blažim simptomima nego njen petnaestogodišnji sin Raul!

 

― Više od 7.000 zaraženih danas!!! Ispričaću vam svoj "susret" s koronom nedavno. Sin se prvi zarazio, a onda u domu jedan po jedan ― napisala je Bojana u opisu fotografije toplomera. ― Da, ja sam vakcinisana dva puta, u petom mesecu drugom dozom. Ali delta je neumoljiva i, da kojim slučajem nisam, kiseonik bio bi za mene siguran ishod.


Kako je ona istakla, njen suprug Enes ― takođe vakcinisan ― nije se razvoleo, dok je ćerka imala blage simptome virusa korona.

 


Od glavobolje, temperature, kostobolje, kašlja zbog kojeg dve noći i dva dana nisam spavala, slabosti… sve sam prošla s mišlju kako ovo prežive ljudi koji se nisu vakcinisali. Nisam imala snage da delim apsolutno ništa u trenutku kada se sve odvijalo, ova fotka jedini je zapis tog razdoblja. Danas s ovim brojkama pomišljam kako možda neko, ko zazire od straha prema vakcini, ipak učini sam sebi uslugu i vakciniše se, jer ova bolest je krajnje nepredvidiva. Neko prođe da i ne zna da ju je imao, a neko baš nadrlja i zašto se onda 'kockati'? Uglavnom… Ćerka kao iz "uputstava", blaga temperatura i gotovo ništa, dok smo sin i ja disali kao da nam neko drži čarapu na ustima; ne možeš udahnuti koliko ti treba, a kašalj je konstantan. Nismo izgubili ukus i miris, već je postao čudan, metalnog ukusa. Od blage temperature do 38,7 a trese kao da je 41. Nakon četiri dana ja sam već bila bolje, dok se Raul mučio s kašljem danima, a onda antibiotik... ― napisala je Bojana.

 


Ona je istakla da su analize krvi potvrdile da je ona u daleko boljem stanju nego njen sin.


Nalazi su pokazali da su moji bolji od nalaza mog sina, koji ima 15 godina; samo zato jer sam vakcinisana!!! Enes, koji je takođe vakcinisan s dve doze, sve vreme je bio uz nas troje i nije oboleo, vakcina ga je zaštitila u potpunosti! Izdržao je trčeći od jedne do druge, pa treće sobe, noseći nam čajeve, supe, inhalatore… Hvala, ljubavi ― poručila je glumica.


Ona je dodala da se danas svi osećaju odlično, kao i da ne treba sumnjati u medicinu.

 


Za kraj, kada su u pitanju teške dijagnoze različitih bolesti, ne sumnjamo u doktore, ne gledamo na naše mirovanje kao na oduzimanje sloboda, već kao na oporavak. Verujmo onima s diplomom medicine, molim vas, kako bi se čim pre bezbrižno družili u prepunim pozorištima, koncertima i pevali zajedno! Želim svima zdravlja i veselja ― napisala je Bojana.
 

 

makonda-tracker