tužno

Supruga Slavica i naslednici bili su sve vreme uz njega: Evo kako je Marinko Rokvić govorio o svom zdravstvenom stanju

1

Čuveni pevač iznenada nas je napustio u 68. godini života i iza sebe ostavio veliku bol.

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Vest da nas je napustio slavni pevač narodne muzike Marinko Rokvić potresla je čitavo javnost, a porodica se do poslednjeg dana nadala da će njihov heroj iz najvažnije bitke izaći kao heroj.

 

Marinko se nedavno oporavio od virusa korona, potom je bio operisan, a stanje mu se pogoršalo nakon bakterijske infekcije koja je obuhvatila organizam. Preminuo je u 68. godini života, a ovako je nedavno govorio o svom stanju.

 

Preležao sam koronu, dobro sam prošao, nisam imao teške simptome. Ko zna kada će ovaj virus proći, to niko ne zna, pa ni ja. Međutim, posle korone mi se pojavila neka bakterija, koja mi je napala organizam. Nikako da prođe, mesecima se borim s njom. — rekao je tada i dodao:

 

Mnogi su me zvali da idem da nastupam, ali sam morao sve da odbijem zbog zdravstvenih razloga. Supruga je tu uz mene, sinovi takođe. Nisam sad u stanju da pričam, jedva govorim, čujete. Ako možete da me pozovete dok prođe sve ovo, molim vas. Nešto sam stavio u usta i ne mogu dalje da pričam. Zato vas molim da ovaj intervju pomerimo za neko drugo vreme. Moramo sačekati da ovo prođe, pa kada se oporavim.

 

Supruga Slavica, sinovu Marko i Nikola bili su sve vreme u pevača, a ta podrška mu je najviše značila poslednjih nedelja i meseci.

 

 

Nikola je za Blic nakon očeve smrti uspeo da izusti samo jednu rečenicu.

 

Preminuo je, ne mogu da pričam.

 

Podsetimo, Rokvić je 2015. godinu u Sava centru velikom koncertom obeležio 40 godina maestralne karijere, a 2019. dobio je nagradu za životno delo koju dodeljuje Estradno — muzički savez Srbije.

 

Publika je uživala u njegovim vanremenskim numerama "Potražiću oči zelenije", "Jedina moja", "Skitnica", "Svađalice moja mala", "Samo me potraži".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker