"Na selu uvek ima da se radi"

Zarazila se virusom korona PRED POROĐAJ: Marija Petronijević otkrila kako se oseća 10. DANA bolesti

0

Lepa srpska glumica koje se sećate iz serije "Selo gori, a baba se češlja" trenutno je u devetom mesecu trudnoće, a nedavno se zarazila virusom korona

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumica Marija Petronijević već godinama živi u selu Visibaba u blizini Požege i često deli detalje o životu na selu. Iako je trenutno sprečena da obavlja poslove na imanju zbog svog stanja, ona i dalje razmišlja o radovima i, kako ističe, i dalje nema simptome.


Dan deseti. Bolest se bliži kraju. Sada bez bilo kakvih simptoma. I dok čekam da se potpuno oporavim, nastavljeni su zemljani radovi — napisala je glumica na Instagramu i zahvalila se onima koji se bave nadgledanjem radova jer je ona sprečena.

 

Hvala Bobanu i Boki koji nadgledaju radove, dok traje moja sprečenost. Put će biti završen pre zime. Na selu uvek ima da se radi.

 


Podsetimo, Marija se u drugom stanju vakcinisala protiv virusa korona i zahvaljujući tome nije razvila težu kliničku sliku.


Drugu dozu vakcine sam primila 24. septembra, u osmom mesecu trudnoće, nakon konsultacija sa profesorima Medicinskog fakulteta u Beogradu. Vakcinisala sam se vakcinom koja je preporučena trudnicama. Na poslednjem merenju antitela, koje je urađeno početkom oktobra, videlo se da su antitela formirana. Međutim, još u momentu vakcinacije, objašnjeno mi je da virus mutira, da forme virusa s kojim mogu doći u kontakt mogu biti izmenjene i da će vakcina pomoći u segmentu potpune ili delimične zaštite. Objasnili su mi da ću, u slučaju infekcije, imati spremnu količinu antitela i da će organizam brže naći načina da se izbori — objasnila je glumica.

 

1 / 6 Foto: Instagram


Kako je ona istakla, nastavila je da se pridržava mera zaštite od virusa, ali to što ljudi u našoj okolini nisu svesni razmera epidemije virusa korona i ne ponašaju se odgovorno čini da niko nije sto odsto bezbedan.


Računajući na to, nastavila sam da se pridržavam epidemioloških mera, koje su podrazumevale distancu i nošenje maske u svakodnevnom životu. Međutim, živeti okružen ljudima koji i dalje ne veruju u koronu ili zanemaruju epidemiološke mere znači biti izložen stalnom riziku od obolevanja i mogućem zaražavanju, bilo da ste u prodavnici, na benzinskoj pumpi, pijaci, pekari ili bilo kom mestu — istakla je Marija nedavno.


 

 

makonda-tracker