uspomene koje ne blede

Tri godine je studirao NOVINARSTVO jer su ga dva puta odbili na glumi: Ovako kolege iz Novog Sada pamte Marka Živića

0

Vrsni glumac osvojio se srca mnogobrojne publike, a ljudi koji su ga poznavali imaju samo reči hvale za fantastičnog umetnika.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Proslavljeni glumac i večiti dečak Marko Živić napustio nas je pre tri dana u 49. godini nakon opake borbe sa virusom korona, a nakon ove tužne vesti mnogobrojne kolege i prijatelji opraštaju se od vrsnog umetnika.

 

Baš na današnji dan rođen je i profesor glume Rade Marković u čijoj klasi je studirao i Živić. Iako je publici poznato da je bio jedan od najboljih studenata, glumac je studirao i novinarstvo na Fakultetu političkih nauka, a njegove kolege su se prisetile ovog perioda sa setom.

 

"Dva puta nije primljen u Beogradu. Marko je bio dobar student žurnalistike. Davao je godinu za godinom. Stigao je već do četvrte godine kad je odlučio da ponovo pokuša da položi prijemni u Beogradu i Novom Sadu. Rade Marković mu je rekao da će ga, ako se ne pojavi na prijemnom u Beogradu, primiti u svoju grupu i tako je i bilo", istakao je Markov kolega Saša za Kurir veoma potresen ovim gubitkom, a potom se nadovezala još jedna bivša studentkinja žurnalistike koja je pohađala predavanja sa slavnim glumcem.

 

Marko Živić
foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

"Tri godine je bio na novinarstvu. Gluma je bila pravi izbor za njega. Mi smo svi bili kao porodica. Vrlo sam bila bliska s njim tokom i posle studija. Volim ga. Ne mogu o njemu da pričam u prošlom vremenu - iskrena je Sanja. Ona priznaje da je bio posebno pažljiv prema devojkama. Bio je divan sa svojim dečačkim osmehom i očima punim ljubavi. Brz i nasmejan. Za nas devojke je bio pun strpljenja. Dušica naša." 

 

Živićev sad bio je da se bavi umetnošću i glumom, a koleginica Sonja Damjanović upoznala ga je baš na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

 

 "Marko je bio izuzetan čovek. Mi smo se upoznali kad je upisao akademiju. Bio je stariji od mene. Odmah smo se sprijateljili. Letovali smo zajedno u Rovinju. Voleo je ljude i uvek je brinuo o ljudima. Znam da je ovo mnogo kolega za njega reklo, pa ću se i ja ponoviti. Umeo je da te nasmeje i da te digne. Tokom svoje prethodne bolesti bio je izuzetno hrabar. Uvek pun optimizma. Velika je ovo tragedija i gubitak. Znam da je studirao žurnalistiku. Nije odustao od svojih snova", završava glumica.

 

Podsetimo, Marko Živić biće sahranjen 19. oktobra, a istog dana biće održana i komemoracija u Beogradskom dramskom pozorištu.

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker