VELIKI GUBITAK

Nije bilo moguće NE VOLETI čoveka kakav je bio on: Kolege sa setom govore o poznanstvu sa Markom Živićem

0

Na ovaj gubitak niko nije mogao da se pripremi, a ove reči dokazuju da je Marko bio čovek koji je retko sreće.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Proslavljeni glumac Marko Živić pre dva dana napustio nas je nakon opake borbe sa virusom korona, a kolege i prijatelji ovu vest prihvatili su s nevericom jer su duboko verovali da će se hrabri umetnik izboriti sa zdravstvenim problemima.

 

Putem društevnih mreža kolege i poštovaoci njegovog lika i dela opraštaju se divnim uspomenama koje se ne zaboravljaju.

 

Glumac Branislav Lečić veoma je potresen ovom vešću, te nema prave reči kojim bi opisao ovaj gubitak.

 

Branislav Lečić
foto: Zorana Jevtić

 

"Otišao je moj Marko, izuzetan prijatelj i predivan čovek. Korona mi rešeta srce svojim nemilosrdnim izborom. Uklanja mi iz vidokruga i iz srca mnoge saradnike koji su umeli da misle, da se raduju, smeju i zaista slušaju i čuju ono što im pričaš. Sve se više plašim, ne ovog virusa, nego da ću ostati bez radosti susreta i igre na sceni! Izgubio sam još jednog velikog i iskrenog partnera, glumca stare dobre škole. "Nije dovoljno biti dobar glumac, obavezno je biti DOBAR ČOVEK!" To je bio Marko Živić. Počivaj u miru. Tamo imaš sigurnu i dobru podelu koja te čeka."

 

Kolega Milan Vasić je dirljivim rečima opisao kakav je Marko bio čovek i umetnik.

 

Milan Vasić
foto: Dado Đilas

 

"Marko je bio pre svega veliki čovek, pa tek onda veliki glumac. Svi iz naše profesije su jako potreseni, velika je tuga što nas je napustio. Mare i ja, nažalost, nismo igrali zajedno, ali smo se družili, na festivalima smo često zajedno bili. Uvek je bio mio i drag, bio je veliki pozitivac. Duboko u sebi sam verovao da će se on izboriti sa bolešću i izaći iz te priče kao pobednik. Nadao sam se da ćemo raditi zajedno i viđati se još mnogo godina, ali očigledno je moralo ovako da se završi. Mnogo mi je žao, iskreno saučešće porodici."

 

Reditelj i glumac Radoš Bajić nije krio tugu nakon odlaska vrsnog kolege.

 

"Ponovo još jedna zastrašujuća vest. Dokle više? Kosidba ne posustaje. Ko je sledeći? Ako je neko i hteo da ne voli Marka Živića - to nije bilo moguće. Tragična povorka smrti i odlazaka dragulja naše filmske i TV scene se nastavlja. Moj zemljak Mika Armunika u seriji "Psi laju", divni kolega i partner, otišao je u večnost. Neka mu je večna pamjat."

 

Radoš Bajić
foto: Sonja Spasić

 

Marko Živić biće sahranjen 19. oktobra, a istog dana će se održati i komemoracija u Beogradskom dramskom pozorištu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker