bila je ― veličanstvena

Zaustavljala je saobraćaj i veselila ljude: Petar Benčina podelio simpatičnu anegdotu o čudesnoj Mileni Dravić

0

Poznati glumac se, na godišnjicu smrti legendarne glumice, setio simpatičnog trenutka kojem je prisustvovao

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Na današnji dan pre tri godine preminula je slavna i velika Milena Dravić, jedna od najboljih i najvoljenijih glumica na našim prostorima, i ostavila prazninu koju niko neće moći da popuni.


Kakva je i koliko je Milena bila cenjena najbolje pokazuju sećanja ljudsi na nju kada nije bila u nekom od svojih brojnih likova, kada su je Beograđani sretali na ulicama.

 

Jednoj od tih scena prisustvovao je njen mlađi kolega Petar Benčina, koji je danas, na godišnjicu tužnog dana kada nas je glumica napustila, setio jednog simpatičnog događaja.

 


Vraćali smo se sa probe za predstavu "Harold i Mod", peške, od Krsta do Čubure i zastali da razgovaramo o jednoj sceni iz komada nedaleko od trolejbuske stanice koja je bila puna ljudi. Trolejbus je došao, ali niko nije hteo da uđe u njega. Dok mi je pričala kako želi da odigramo scenu, ja sam kraičkom oka primetio da niko ne ulazi u trolu, a da su skoro svi iz naišlog trolejbusa izašli i zajedno s ovima koji su ga čekali stoje i gledaju u nas. Samo što je zastala na trotoaru kako bi rekla šta misli, stvorila je pozorište. Kada ih je primetila, ljudi su sa smeškom nastavili da idu kuda su krenuli, a ona, takođe sa osmehom, nastavila da prica o sceni. Zaustavljala je saobraćaj i veselila ljude svojom pojavom ― napisao je glumac u opisu Milenine fotografije na Instagramu. ― Na današnji dan pre tri godine otišla je veličanstvena Milena Dravić.

 

 

makonda-tracker