diva!

ODBRANILA JE JUGOSLOVENKE TAKO DA JOJ JE CEO KAN APLAUDIRAO: 5 stvari koje SIGURNO niste znali o Mileni Dravić

0

Na godišnjicu njene smrti, prisećamo se malo poznatih zanimljivosti o ženi koja je očaravajućim ulogama obeležila kulturu SFRJ i XX vek

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

1. Gaga je bio njena najveća, ali ne i jedina velika ljubav

 

Iako je najpoznatija njena večna ljubav prema Draganu Nikoliću, još jednom bardu jugoslovenskog i srpskog glumišta, Milena je bila udata dva puta pre nego što je njeno srce osvojio šarmantni Gaga.

 

 

 

A post shared by Tamara Milosevic (@m_tttamara) on

 

U dvadesetoj godini se udala za reditelja Mladomira Purišu Đorđevića, a kasnije za njegovog kolegu Vojislava Kokana Rakonjca, s kojim je bila u braku do njegove prerane smrti 1969.

 

2. Srce veliko koliko i njen dar

 

Milena i njen pokojni suprug Dragan Nikolić bavili su se humanitarnim radom iako nikada nisu želeli da javno govore o dobrim delima koja su činili. Tako su glumci svojevremeno odustali od kupovine automobila i novcem koji su namenili za to pomogli dečaku za kog su čuli putem televizije. Naime, kad su videli prilog o mališanu kom je hitno potrebna operacija očiju, shvatili su da im automobil nije potreban i da je pametnije da novac ulože u nešto korisno.

 

3. Poseban poklon za posebnog prijatelja

 

Milena Dravić
foto: Dragana Udovičić

Svi Beograđani dobro znaju da je Dragan Nikolić posedovao čamac i da je uživao da prirodu otkriva na vodi. Nakon što nas je legendarni glumac napustio, Milena je odlučila da pomenuti čamas pokloni njihovom zajedničkom prijatelju Radetu Šerbedžiji.

On je i tokom Draganovog bolovanja i povodom mnogih stvari uvek priskakao u pomoć i činio sve ono što je u njegovoj moći. To naše drugarstvo i prijateljstvo je zaista ogromno i normalno je bilo da kada se sve ovo desilo, čamac bude Radetov", izjavila je glumica tim povodom.

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker