SPASILA JE SLUČAJNOST

Od tad jednu stvar NIKAD VIŠE NIJE RADILA: Lepa Lukić odala kako je PUKOM SREĆOM izbegla smrt u noći Silvanine tragedije

1

Pogibija Silvane Armenulić, Mirjane Barjaktarević i Radeta Jašarevića nikada nije prežaljena i potpuno rasvetljena do kraja, ali malo je poznato da se i Lepa Lukić umalo našla u istom vozilu s njima

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

Pevačica narodne muzike Lepa Lukić privlači poslednjih meseci veliku pažnju zbog filma "Toma", u kome je njen lik vešto odglumila mlada Olivera BacOna je prisustvovala premijeri filma u centru "Sava", pa otkrila tada za Glossy da joj je krivo što nije imala priliku da podeli živopisne momente i uspomene na njihove avanture.

 

Poznato je da je Lepa bila deo pevačke družine koju su činili i Toma Zdravković Silvana Armenulić, ali malo ko zna da je ona trebalo da se nađe u kolima smrti.

 

 

Silvana se te 1976. godine vraća s nastupa, kada je i nastradala, uz trudnu sestru Mirjanu Barjaktarević i Radeta Jašarevića, koji je vozio auto. Mirjana tada kao da je naslutila šta će se desiti, ispričala je mnogo kasnije njena sestra Dina. Ipak, puka sreća je sačuvala Lepu da ne uđe u vozilo s njima.

 

Trebalo je da budem da istom koncertu gde je Silvana pevala. Ali, ja sam se baš tada uspavala. A onda mi je, u dva sata noću, neko zakucao na vrata. Ja mislila pljačkaši, kad ono novinari. Rekli su mi zašto su došli. Hteli su da znaju šta se dešavalo, da li se pilo. Nisam znala o čemu se radi. Onda su mi kazali da je Silvana poginula. Stravična tragedija. Od tada nisam sela za volan ― jednom prilikom je otkrila Lepa.

 

 

 Tu noć je ona izgubila život. Ne vozim kola od 1976. godine, Bog me spasio da ne izazivam sudbinu. Kada naiđe kamion ja se plašim da ne nastradam kao Silvana. Sve obavljam taksijem, kola dođu, sve televizije šalju kola za mene, a to ne dobijaju svi, ja sam zahvalna. Za svoje skitnje plaćam taksi, da odem kod frizera i da sredim nokte ― ispričala je Lepa nedavno u emisiji "Sceniranje" na Kurir televiziji.

 

 

makonda-tracker