Godišnjica

Danas je 45 godina od smrti tragično nastradale pevačice: Muž Silvane Armenulić ispričao detalje iz njihovog života

0

Pavačica je važila za jednu od najlepših žena bivše Jugoslavije, ali samo je jedan muškarac uspeo da osvoji njeno srce.

foto: Screenshot
foto: Screenshot

Veliki teniser Radmilo Armenulić otvorio je dušu i ispričao da su se on i Silvana upoznali u hotelu "Grand", ali se i prisetio tragičnog događaja kada je ona poginula u saobraćajnoj nesreći.

 

— Rano sam se oženio prvi put. Bilo je to 1962. godine. Silvana je nesrećno nastradala 1976. godine, pa sam se posle 13 godina ponovo oženio, i to Mirom, koju sam dugo poznavao. Silvanu sam upoznao u hotelu “Grand”, tamo je pevala. Jedan moj prijatelj, nažalost pokojni, Koča, čija je žena isto pevala, bio navalio: “Ajde da odemo u ‘Grand’, ajde da odemo!” I odemo. Silvana je pevala neku pesmu i ja sam joj rekao da ne peva dobro i da ja znam reči. Zapisao sam joj reči i sećam se da je posle pevala baš onako kako sam joj napisao. To je, takoreći, bila ljubav na prvi pogled. Ona se u to vreme zabavljala sa jednim apotekarom, ubrzo su raskinuli i mi smo krenuli. Venčali smo se, ja sam otišao u Nemačku, tada mi se rodila i ćerka, pa su njih dve dolazile kod mene. Silvana je u to vreme postala mnogo popularna, posle serije “Ljubav na seoski način - kaže Radmilo.

 

 

Radmilo je svoju vezu sa Silvanom krio od svojih bližnjih, jer se plašio reakcija porodice zbog toga što je ona "kafanska pevačica", ali nije bilo mesta za brigu. Njegovi roditelji su bili presrećni kada su njih dvoje otišli na ručak kod njih, tek posle njihovog venčanja 26. oktobra 1961. godine.

 

Silvana Armenulić
foto: Printscreen

 

Međutim, najtragičniji trenutak sigurno je za njega bio Silvanina smrt koja ni dan danas nije razjašnjena. Nesrećni događaj desio se na današnji dan 10. oktobra pre 45 godina.

 

— Vraćala se iz Aleksandrovca i u jednom trenutku ju je zabolela glava. Pevala je tamo u nekoj kafani i udarila glavom u neki šiljak, pa se s Miodragom Jašarevićem promenila u Kolarima i on je seo za volan. Da li je pao u šećernu komu ili je zaspao, šta se desilo, to se ne zna ni dan-danas. On inače nije vozio brzo, a tada se valjda oslonio na gas i direktno su udarili u kamion. Na mestu su ostali mrtvi on, Silvana i njena sestra Mirjana, koja je bila u drugom stanju. I to je cela priča - ističe on za "Kurir".

 

 

 

makonda-tracker