ISKRENA ISPOVEST

Bitka je dobijena nakon 20 meseci TUGE i 8 godina PAKLA: Severina potvrdila da joj je vraćeno starateljstvo nad SINOM

0

Pevačica je za eminentne hrvatske novine potvrdila vest i ispričala šta je preživljavala proteklih meseci.

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Regionalna muzička zvezda Severina Vučković novembra 2019. godine izgubila je starateljstvo na maloletnim sinom A.P, kada je doneta i privremena mera da će dete živeti sa ocem Milanom Popovićem.

 

Tokom protekle dve godine pevačica je neretko tokom medijskih istupanja isticala da joj veoma nedostaje naslednik, ali detalje spora nije iznosila, sve do nedavnog nastupa u Crnog Gori gde je pre izvođenja emotivne balade "Rođeno moje", posvećene sinu jedincu izgovorila dirljive reči:

 

"Nešto ću vam reći. Događaju se lepe stvari, tako da ćemo "Rođeno moje" otpevati veseli. Ne mogu vam reći o čemu se radi, ali... Vratilo se dete kući."

 

Iako je želela da to prvo podeli sa svojom najvernijom publikom, Severina je ovo ovoj temi progovorila i za list "Slobodna Dalmacija".

 

"Splitska konačna presuda kojom je uvažena moja žalba potvrđuje da prvostepena presuda kojom mi je oduzeto dete nikad nije ni smela biti donesena jer nije postojao razlog za to. Nakon ovog strašnog iskustva s pojedincima iz hrvatskih institucija, želim pomoći ostalim ženama koje dele sličnu sudbinu, zarobljene u mreži poliklinika, veštaka, centara, stručnjaka, negovatelja, škola i sudova." ― istakla je pevačica i dodatno objasnila slučaj:

 

severina, Severina, Severina Kojić
foto: Dragana Udovičić

"Presuda govori o tome da nikada nije postojao razlog da mi se oduzima dete. Mreža uhodanih pojedinaca u centrima, na sudovima, u posebnoj nezi i kojekakvim poliklinikama, priuštila mi je 20 meseci tuge i 8 godina sudskog pakla. Znam da nije gotovo, ali znam i da dete dolazi kući makar na pola vremena. Bitka je dobijena i hvala svima koji su uz mene, koji su verovali u sistem i poštenje, a korupcija će, nadam se, biti razotkrivena sva oko ovog i sličnih predmeta". ― završava Severina.

 

Mate Matić, advokat Vučkovićeve potvrdio je za N1 Zagreb da je sud u Splitu doneo odluku da se pevačici vrati starateljstvo nad sinom, te će u narednom periodu dečak podjednako provoditi vreme sa ocem i majkom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker