životna priča

Vojin Ćetković slavi jubilarni 50. rođendan: Strastveni pecaroš slobodne dane provodi sa Slobodom i ćerkama u vikendici

0

Glumac je prve dramske korake načinio u rodnom Kruševcu, gde je bio član Narodnog pozorišta, a nakon gimnazije uspeo je da upiše FDU.

foto: Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages
foto: Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

Proslavljeni glumac Vojin Ćetković godinama oduševljava publiku širom regiona svojim mističnim stavom, umetničkim transformacijama i nesopornom darovitošću, a kada se u kadru pojavi sa šarmantnom suprugom Slobodom Mićalović onda nastaje prava magija, što smo uspeli da primetimo u interesantnom tv formatu "Tajna vinove loze".

 

Vojin je rođen na današnji dan 1971. godine u Kruševcu, a odrastao je u veoma patrijarhalnoj porodici, sa ocem Čedomirom, majkom Slobodankom i mlađim bratom Bojanom koji je ostao da živi i privređuje u svom rodnom gradu.

 

Odmalena Ćetković je bio član dramskih sekcije Narodnog pozorišta u Kruševcu, gde je kalio glumački zanat čitavu deceniju. Oprobao se i kao voditelj lokalne, zabavne emisije. Kao tinejdžer imao je interesovanje prema fudbalu, ali je kasnije pecanje preraslo u hobi koji ga i danas veoma ispunjava.

 

Nakon završene gimnazije, Vojin upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Vladimira Jevtovića, a kolege su mu bili Nebojša Glogovac, Sergej Trifunović, Nataša Ninković, Boris Pinković.

 

Vojin Ćetković
foto: ATA Images

Tokom sudija postao je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a prva profesionalna uloga poverena mu je u ostvarenju "Raj", reditelja Petra Zeca. Nakon debitantske prepoznatljivosti, dobio je priliku da zaigra glavnu mušku ulogu u čuvenom ostvarenju "Zona Zamfirova", 2002. godine.

 

Publika je markantnog glumca zavolela u hit serijama "Porodično blago", "Moj rođak sa sela", ali i ostvarenjima "Čitulja za Eskobara", "Pljačka Trećeg rajha", "Montevideo, Bog te video", "Hadersfild", "Nož".

 

Vojin je pre braka sa Slobodom bio zavetovan na večnu ljubav sa novinarkom Natašom Milovanović, ali se krah ljubavi dogodio četiri godine kasnije. 

 

Već deceniju je u skladoj zajednici sa Mićalovićevom sa kojom je kao krunu ljubavi dobio bliznakinje Veru i Milu. Porodično neretko borave u svojoj vikendici u Čortanovcima, gde uživaju u čarima prirode.

 

Ćetkovića trenutno možete gledati u seriji "Kalkanaski krugovi" koja je nadmašila očekivanja gledalaca.

 

Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković
foto: Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

 

makonda-tracker