KAO MILION DOLARA

Poznati PAR ponosno prošetao CRVENIM tepihom na Sarajevo film festivalu: Tamara i Petar su zvezde ostvarenja TOMA

1

Tamara Dragičević je tumačila ulogu pevačice Silvane Armenulić, dok je Petar Benčina igrao lekara Tome Zdravkovića.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Večaras je na tradicionalnom 27. Sarajevo film festivalu premijerno prikazano dugo najavljivano filmsko ostvarenje "Toma" koje prati život slavnog umetnika - Tomu Zdravkovića, koji je obeležio dvadeseti vek, kada je reč o narodnoj muzici.

 

Upravo ovim biografskim filmom Dragana Bjelogrlića biće zatvorena čuvena manifestacija koja okuplja istaknute stvaraoce jugoistočne Evrope.

 

Glavnu ulogu tumači talentovani glumac Milan Marić, koji se ipak pojavio u Sarajevu, iako se pre par dana borio sa blažim oblikom virusom korona. Lik čuvene Silvane Armenulić poveren je Tamari Dragičević koja je u ostvarenju zaigrala sa suprugom Petrom Benčinom, a on je tumačio ulogu Zdravkovićevog lekara.

 

Bračni par je među prvima prošetao crvenim tepihom, a kasnije su im se pridružili Mia Bjelogrlić i Milan Marić, kako bi zajedno uživali u višemesečnim plodovima svog rada.

 

1 / 4 Foto: Instagram Printscreen

 

Glumica je za svečanu priliku odabrala veoma šik odevnu kombinaciju, belu, dugu haljinu sa štrasom i krem sandale sa visokom potpeticom, dok je Petar ostao veran crnom smokingu i beloj košulji.

 

Bjelogrlićeva naslednica zablistala je u jednostavnoj, oker haljini koja je odavala utisak elegancije, ali i minimalizma.

 

Istaknuti pevač Željko Joksimović bio je inspirisan ovim vrsnim delom o životu najvećeg boema sa našeg prostora, te je komponovao numere koje su pratile film, a po svemu sudeći publika je nestrpljivo čekala premijeru, jer su karte bile rasprodate nekoliko dana pre 20. avgusta.

 

 

makonda-tracker