u potrazi za mirom

Rekla je da je poslednja koja će NAPUSTITI DOMOVINU ― i tako je i bilo: Najveća avganistanska zvezda utekla talibanima

1

Najomiljenija pop zvezda u Avganistanu napustila je Kabul u jednoj od najmasovnijih grupa koje su američkim avionom pobegli od talibanskog režima

foto: Instagram
foto: Instagram

Arijana Sajid (36), koja godinama živi na relaciji Istanbul-Kabul, obrela se u rodnoj zemlji baš u trenutku kada su talibani osvojili glavni grad Avganistana.


Popularna pevačica, koja je nedavno je pokrenula i svoj brend za proizvodnju odeće i proizvoda za šminkanje, napustila je Kabul još kada je imala osam godina, ali se često vraćala u Avganistan.

 

Uspešno je gradila karijeru paralelno u Turskoj i u svojoj zemlji, a sada se našla među retkim ženama koje su uspele da umaknu talibanima krcatim američkim avionom. Ona je na Instagramu podelila fotografiju za koju je pozirala prilikom putovanja, dok prstima pokazuje simbol mira.

 


U jednom od svojih poslednjih intervjua izjavila sam da sam ja poslednji vojnik koji će napustiti domovinu. I, zanimljivo, dogodilo se upravo to ― napisala je Ariana u opisu ovog selfija.

 


Ona je saopštila svojim pratiocima da je dobro i zahvalila se svima na lepim željama i molitvama. Kako je istakla, ona se nada da će "njen prelepi narod moći da živi mirno, bez straha od bombaša samoubica i eksplozija".

 

 

makonda-tracker