prirodne lepotice

ONE SU BILE NAJVEĆE ZAVODNICE BIVŠE JUGE: Za njima su muškarci LUDELI, a neke od njih zadesila je TEŠKA SUDBINA

2

Publika ih je obožavala, zbog čega se i danas rado priseća starih filmova

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

U bivšoj Jugoslaviji izdvojile su se mnoge muzičke i filmske zvezde za kojima je ludeo svaki muškarac. One se bile prirodne lepotice, koje su mamile uzdahe laganom provokcijom koja nije ništa nalik ovoj današnjoj.


Ena Begović bila je jedna od najvećih i najlepših glumica na ovim prostorima. Život je izgubila u teškoj saobraćajnoj nesreći pre 19 godina. Glumica je u svojoj relativno kratkoj karijeri ostavila neizbrisiv trag na hrvatsku filmsku i pozorišnu scenu. Njeno pravo ime je Jelena Begović. Rođena je 8. jula 1960. godine, a radila je i stvarala punom parom od 1978. do prerane i tragične smrti 2000. godine.

1 / 3 Foto: Youtube Printscreen

Ena se prvi put predstavila javnosti statirajući u filmu Lordana Zafranovića "Okupacija u 26 slika". Uskoro je dobila prvu ulogu u TV filmu "Ivan Goran Kovačić". Iako je verovala kako će karijeru izgraditi pre svega glumeći u filmovima, upravo su joj "daske koje život znače" donele pravu slavu i priznanja.


Ana Saso je 1982. godine osvojila titulu mis Jugoslavije. Imala je angažmane u Parizu i Milanu, a dobila je i ponude da snimi filmove. Flmske karijere se u odrekla jer nije želela da snima scene u toplesu.

 

foto: Printscreen

Na takmičenju za Mis sveta plasirala se u top 15, zbog čega je postala simbol lepote stare Jugoslavije. Atraktivna Splićanka je pre 36 godina proglašena za najlepšu Jugoslovenku, a i dan danas izgleda veoma dobro.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker