čestitke STIŽU

Andrija Milošević danas slavi 43. rođendan: Maštao je da će postasti slavni fudbaler, ali je ipak zablistao na SCENI

2

Odmalena je pokazivao glumački dar, ali je imao drugačije snove, sve dok nije postao najmlađi student.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Istaknuti glumac Andrija Milošević danas proslavlja 43. rođendan u društvu svoje izabranice Aleksandre Tomić, na egzotičnoj destinaciji.

 

Godinama nas uveseljava svojim ulogama, a publika ga je zavolela u ostvarenjima " Mali Budo", "Mješoviti brak", "Budva na pjenu od mora", komediji "Andrija i Anđelka", kao i čuvenoj predstavi "Pevaj, brate."

 

Andrija je rođen u Crnoj Gori, a odrastao je uz majku Veru, oca Peka i mlađeg brata Velibora, a odmalena je pored talenta za umetnost, pokazivao i afinitete ka sportu, te je kao tinejdžer igrao fudbal za klub FK "Sutjeska".

 

No, gluma je ipak prevagnula, te je sa samo šesnaest godina postao student Fakulteta dramskih umetnosti na Cetinju, u klasi profesora Bore Stjepanovića.

 

Andrija Milošević
foto: Sonja Spasić

Već na drugoj godini studija dobio je priliku da sarađuje sa Milutinom Mimom Karadžićem, ali i da zagira u pozorištu. Nakon dolaska u Beograd dobio je angažman u Ateljeu 212, a za to je zaslužan glumac Svetozar Cvetković, koji je prepoznao njegov dar.

 

Godinama je jedan od vodećih glumaca na našim prostorima, kako na daskama koje život znače, tako i na televizijskim ekranima.

 

 

Milošević je sreću našao pored koleginice Đeđe, sa kojom se neretko susreće i na sceni, te ih trenutno možemo gledati u komediji "Slatke muke".

 

 

 

makonda-tracker