čestitke STIŽU

Glumac danas proslavlja 68. rođendan: Bogdan Diklić decenijama osvaja posebnim DAROM, a ćerka Sofija mu je motivacija

0

Njegovo stvaralaštvo s godinama ima sve snažniju poruku i čar.

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Proslavljeni glumac Bogdan Diklić danas proslavlja 68. rođendan u krugu porodice, a verna publika nije zaboravila današnji dan, te na društevnim mrežama možemo uočiti fotografije i čestitke, koje dokazuju da je doajen srpske kinematografije.

 

Diklić je rođen u Bjelovaru, gde je odmalena pokazivao interesovanje za umetnost i scenu, a tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja, pohađao je amaterske glumačke sekcije, koje su mu kasnije pomogle pri predstavljanju na Fakultetu dramskih umetnosti, koji je upisao davne 1972. godine, u klasi Ognjenke Milićević.

 

Pored nemerljivog dara i prodornosti, nekoliko godina od diplomiranja, dobio je zapaženje role u filmovima "Nacionalna klasa", "Majstori, majstori", "Variola vera", "Maratonci trče počasni krug".

 

Bogdan Diklić
foto: Damir Dervišagić

 

Već četiri decenije oduševljava svojim kulturološkim doprinosom srpskoj umetničkoj sceni, a o privatnom životu veoma retko govori.

 

Pre više od dvanaest godina srce mu je ukrala koleginica Dijana Marojević, sa kojom je ubrzo dobio naslednicu Sofiju, ali ova ljubav nije potrajala, te se par rastao.

 

Ostali su dobrim odnosima zbog dobrobiti ćerke, koja je danas tinejdžerka.

 

Bogdana možemo gledati u tv formatima "Žigosani u reketu", "Južni vetar", "Koreni", koji su osvojili publiku u rekordnom roku.

 

Koja Diklićeva uloga je vama omiljena?

 

 

 

makonda-tracker