divan par

Osvetlao je obraz SRBIJI na Olimpijskim igrama: Muž Sonje Petrović otkrio kroz kakvu dramu su prošli on i košarkašica

0

Miloš i Sonja Vasić su sportski par na koji Srbija može da bude ponosna! Njih dvoje su na Olimpijske igre stigli nikad jači, ali pre toga su prošli kroz malu dramu.

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Dok tim naših košarkašica grabi ka osvajanju medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, među glavnim igračicama svakako je Sonja Petrović Vasić.

 

Sportistkinja za koju svi znamo sa ekipom se svim srcem bori za pobede, ali malo je poznato kroz kakvu dramu je prošla pre Tokija.

 

1 / 7 Foto: Zorana Jevtić

 

Ona je pred putovanje, uprkos tome što je vakcinisana, dobila pozitivan nalaz na virus korona. Isti rezultat imao je i njen suprug, veslač Miloš Vasić, koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio veliko peto mesto, uz Martina Mačkovića.

 

Dok je Miloš bio u karantinu u Tokiju, Sonja se nalazila u beogradskoj bolnici.

 

Veliki udarac pri sletanju 3. jula, moj test za koronu je bio pozitivan i završio sam u izolaciji 12 dana. Ogroman korak unazad za mene, moj tim (isto zatvoren na 14 dana), porodicu i ljude koji nas podržavaju. Da sve bude još gore, u isto vreme je i moja supruga pozitivna u Srbiji. Ja u izolaciji u Tokiju, a ona u bolnici u Beogradu... Ali eto, ne može se sve u životu kontrolisati. Toliko uloženog truda i rada, prevaziđenih prepreka, izvojevanih pobeda, ispoštovanih protokola (vakcinisali se), ali na poslednjem koraku nas je dočekao neprijatelj veći od nas. Najbitnija stvar u tim danima bila je da smo mi pre svega zdravi i da sve prođe bez komplikacija — napisao je Miloš tada na Instagramu.

 

 

— Sport je surov. Danas možeš, sutra ne. Danas si pobednik, sutra gubitnik. Nema stajanja, ako i pomisliš na to neko te je prešišao verovatno. Da bi bio istinski uspešan moraš biti fanatik. Ta preterana predanost, zaslepljenost i odanost se lako prepoznaje među tebi sličnima. Miloš i ja smo se i tu prepoznali odmah. Poslednje dve godine delimo isti san, gde će biti prekretnica naše porodice. I onda u roku od par dana se sve promeni. Proteklih par nedelja su bile jako turbuletne i psihički izazovne za nas. I iako naš san još živi, svesni smo da ima i nekih snova koji služe i da te probude. Verovatno nećemo biti na planiranom nivou za nas, ali izlazimo iz ovoga zajedno, snažniji posle još jednog izazova — napisala je Sonja.

 

Njih dvoje su uspeli da se, i nakon ove nemile situacije, oporave i jaki stignu u Tokio!

 

 

Inače, ovaj sportski par se upoznao na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

 

 

makonda-tracker