malo poznati detalji

IZA PRELEPOG OSMEHA KRIJU SE TUŽNE USPOMENE: Milica Jokanović imala je težak put do titule 4. žene po ZNANJU na planeti!

7

Zvanično četvrta žena po znanju na planeti, Milica Jokanović proslavila se kao uspešan kvizoman, ali malo ko je upućen u ono što se krije iza njenog znanja i osmeha.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Šarmantna i uvek nasmejana Milica rođena je u srcu Bosne i Hercegovine. Ona je, naime, došla na svet i deo života provela u Zenici, koju, kako je jednom prilikom istakla, pamti kao grad divnih i vedrih ljudi, u kome je na poklon od oca dobila svoju prvu enciklopediju.


Međutim, zbog rata devedesetih godina prošlog veka, Milica je morala da izbegne iz svog rodnog grada, a sa njenom porodičnom kućom izgorela je i njena kućna biblioteka. To je, međutim, nije sprečilo da nastavi s prikupljanjem knjiga.

1 / 4 Foto: Printscreen RTS

- Moja biblioteka sada broji nekoliko stotina naslova, ali stan mi je mali - oko 30 kvadrata - pa ne može više ni da stane - otkrila je Milica u emisiji Tako stoje stvari.

 

Milica je, inače, diplomirani pravnik, ali ima brojna interesovanja.

 

- U školi su me najviše zanimali književnost, istorija i filozofija. A sada me interesuje 1.001 oblast. Svestrana sam i to ne krijem, mada mi se ponekad učini da nije lako nositi to znanje. Jer, ljudi ponekad umeju da budu ljubomorni. Meni je, međutim, znanje najveće bogatstvo i niko mi ga ne može oduzeti - izjavila je ona jednom prilikom.


 

 

makonda-tracker