IZNENADIĆETE SE

NIKO NIJE MOGAO NI DA PRETPOSTAVI ČIME SE DANAS BAVI: Dušan Svilar pobedio je u Zvezdama Granda pre 14 godina, a onda...

2

Već od svog prvog pojavljivanja u popularnom takmičenju, Dušan Svilar bio je jedan od favorita.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Svojim glasom, ali i veoma kulturnim i odmerenim ponašanjem, Svilar je već nakon prvog pojavljivanja u takmičenju Zvezde Granda 2007. godine očarao članove žirija, publiku, ali i čitavu javnost.

 

Dušan Svilar
foto: Youtube Screenshot

Iste godine ubedljivo je odneo pobedu u ovom takmičenju, a svoju karijeru nikada nije gradio na skandalima.


Iako su mnogi pomislili da se povukao iz muzičkih voda, Svilar je to svojim radom, ali i novim angažmanima demantovao, a ono čime se danas bavi iznenadilo je mnoge.


Nastavak i fotografije na sledećoj strani...

Dušan Svilar
foto: Dragana Udovičić

Naime, Dušan se od marta 2019. godine, pojavljuje u ulozi Fantoma u čuvenom svetskom hit mjuziklu „Fantom iz Opere“ u Pozorištu na Terazijama, zajedno sa kolegom Vasom Stajkićem.

Inače, ova predstava, koja je premijerno izvedena 2017. godine, važi za jednu od najkompleksnijih produkcija na repertoaru Pozorišta na Terazijama.


Dušan Svilar rođen je u Subotici, a diplomirao je na osnovnim i master akademskim studijama na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na smeru za solo pevanje u klasi mr Anete Ilić. U muzičko-scenskim delima nastupa u ulozi Alfreda u opereti Slepi miš Johana Štrausa Mlađeg (pozorište Dadov) i u ulozi Dragutina Dimitrijevića Apisa u mjuziklu Tajna Crne ruke (KPGT).

Nastupa kao solista sa orkestrom Ministarstva odbrane Stanislav Binički, Novosadskim Big Bendom, Subotičkom filharmonijom, Zrenjaninskom filharmonijom i drugim orkestrima u regionu. Učesnik je velikog broja muzičkih festivala gde je osvojio nagrade publike u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Belorusiji i u Rusiji.

 

 

 

makonda-tracker