svet je ludeo za njom

PRIPADALA JE GENERACIJI "ZLATNOG DOBA" MANEKENSTVA: Slavna lepotica danas ima 57 GODINA i IZNENADIĆETE SE kako izgleda!

0

I danas drži rekord po uzastopnim pojavljivanjima na naslovnoj strani čuvenog "Sport illustrated" magazina, a pet puta je za redom bila na naslovnicama u kupaćem kostimu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Eli Mekfirson pripada generaciji "zlatnog doba" manekenstva, a magazin "Time" dao joj je nadimak "Telo" 1989. godine.

 

Rođena i odrasla u Australiji, upisala je i Pravni fakultet u Sidneju, ali je otišla u Ameriku godinu dana pre početka studija, kako bi probala da se bavi modelingom i zaradi za studije i knjige. U Njujorku je odmah potpisala ugovor sa agencijom "Klik" i tako karijeru i započela 1982. godine.

1 / 5 Foto: Profimedia

Tokom osamdesetih, bila je na naslovnim stranama svih vodećih modnih magazina, ali i magazina poput "GQ", "Maxim". Učestvovala je na revijama svih modnih dizajnera tog doba, a bila je i zaštitno lice mnogobrojnih brendova.

Svet je potpuno "poludeo" za njom kada se u filmu "Sirene" iz 1994. godine pojavila naga. Mediji su počeli da traže takve njene fotografije, pozivali su njene bivše momke i nudili velike svote za njene nage fotografije. Eli je tada, kako bi stala tome na put, prihvatila ponudu magazina "Plejboj" i napravila editorijal svojih nagih fotografija. Ipak, imala je uslov da fotografisanje bude po njenim uslovima i da se i ona pita šta će biti objavjeno.

 

Tokom 90-ih godina i sama je koristila nadimak "Telo" za svoje poslovne poduhvate a 1996. godine bila je deo proglašene ekipe supermodela "7 veličanstvenih", u koju su pored nje spadale i Linda Evanđelista, Kristi Tarlington, Tatjana Patic, Naomi Kembel, Sindi Kraford i Paulina Poriškova.

Naomi, Eli i Helena Kristensen i dalje su u kontaktu i često možete videti kako jedna drugoj komentarišu postove na Instagramu i upućuju lepe reći jedna drugoj.

 

Poput mnogih manekenki iz "zlatnog doba" i ona se zabavljala sa muzičarem.

Ranih 80-ih njen izbor je bio Bili Džoel, a on je rekao svojevremeno da pesme "This night" i "And so it goes" govore o njegovoj vezi sa Ele. Takođe, veruje se da njegova legendarna pesma "Uptown girl" ima veze sa Eli, odnosno, da je bar bila inspiracija za pesmu.

 

Sa investitorom Arpadom Busonom venčala se 1996. U braku su dobili dvojicu sinova, a razveli su se 2005. godine.

 

Imala je još jedan brak, sa milijarderom Džefrijem Soferom. Sa njim je najpre bila u vezi tri godine i prekinula, sve do njegovog udesa - težih povreda prilikom pada helikoptera. Posle njegovog udesa su se pomirili, verili i venčali 2013. godine. U braku su bili još naredne četiri.

 

Danas živi na Floridi, blizu bivšeg supruga.

 

1 / 7 Foto: Profimedia

 

makonda-tracker